fbpx

Wijn bij de BBQ

Een zomerse barbecue, gezellig en vooral ook lekker, maar welke wijn past hier nou goed bij? Een barbecue is vaak een klein feestje wat je direct een vakantiegevoel geeft en een lekkere fles wijn kan hierbij zeker niet ontbreken. Er zijn veel verschillende wijnen die passen bij een middag of avond barbecueën, maar wil je echt uitpakken, dan kies je wijn wat past bij een bepaald barbecuegerecht. Zo komen de smaken van de wijn en het eten goed samen. Niet iedere barbecue is hetzelfde, de ene is gewoon simpel met worstjes en hamburgers, terwijl de andere wat uitgebreider is met schaaldieren, vis of rijkere vleesgerechten. In deze blog hebben we bij deze verschillende ‘soorten’ barbecues de lekkerste wijnen gecombineerd. Hieronder vind je een aantal tips en suggesties voor echte BBQ wijnen!

Simpele/relaxte BBQ     

Een barbecue met worstjes, hamburgers en eigenlijk van alles wat, dat vraagt om een gangbare wijn die past bij verschillende gerechten. Een rosé is echt een allrounder en is perfect voor bij de barbecue. Je kunt een goede rosé uitstekend combineren met vis- en schaaldiergerechten, maar ook met zwaardere vleesgerechten. Zo is een rosé de hele barbecue door te drinken en kan het worden gecombineerd met allerlei verschillende gerechten.

19,55 per fles

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 beoordeling)

7,95 per fles

BBQ met vis- en schaaldiergerechten

Ga je bij een barbecue meer voor gerechten als gamba’s en garnalen, dan is een Sauvignon blanc of een rosé hier uitstekend bij te drinken. Bij rijkere visgerechten zoals zalm en tonijn zijn een Chardonnay of een Chenin Blanc perfect te combineren, ook kun je hier een licht gekoelde Pinot Noir bij drinken.

74,95 per fles

Een echte vlees BBQ

Bij wat lichtere vleesgerechten komt de rosé weer erg goed naar voren, maar ook kunnen deze gerechten worden gecombineerd met een Pinot Noir of een Merlot. Bij de rijkere vleesgerechten worden de wijnen ook wat sterker, hier past een zwaardere Cabernet goed bij of ga voor een krachtige blend.

22,95 per fles

14,75 per fles

Waardering 4.50 op 5 gebaseerd op 6 klantbeoordelingen
(6 beoordelingen)

12,45 per fles

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 beoordeling)

12,45 per fles

Wijntips bij diverse sauzen

Bij een barbecue horen diverse sauzen die de gerechten op smaak brengen. Deze sauzen kunnen ook weer uitstekende gecombineerd worden met diverse soorten wijnen. Hieronder vind je een klein lijstje met diverse sauzen voor bij de barbecue en welke wijnen hier het beste bij passen.

Knoflooksaus: een saus die altijd te vinden is bij een barbecue, maar wel eentje met een intense smaak. Hier past een goede Chardonnay uitstekend bij, ook een Riesling is hierbij een prima keuze.

Chilisaus: dit is een saus die veel bij gamba’s en garnalen wordt gebruikt, een lekkere rosé of Riesling is hierbij dan ook uitstekend.

Cocktailsaus: deze saus is toepasbaar bij eigenlijk ieder gerecht, maar niet iedere wijn is hier even lekker bij. Kies voor een Sauvignon Blanc of een Pinot Gris om de juiste smakenbalans te vinden.

Satésaus: een saus die ook zeker niet te missen bij een barbecue, wil je altijd safe zitten, kies dan voor een rosé.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *