fbpx

Wijn voor de herfst

De herfst is weer gekomen. Tijd om je in te kleden, gezellig bij het vuur te zitten en natuurlijk te genieten van plankje kaas en een glaasje wijn. De roestige kleuren van de bomen en de vele tinten rood en bruin geven de herfst een magisch sfeer, en uiteraard begint het aftellen naar het langverwachte kerstfeest. In deze tijd van het jaar is de wijn natuurlijk niet te missen, maar wat zijn nou echt herfstwijnen?

Wat is nou een echte herfstwijn?

Als we het over herfstwijnen hebben, dan moet je denken aan de wat zwoelere en vollere wijnen. Herfst is niet het seizoen voor de lichte en frisse wijnen, die zijn meer voor de zomer en lente. Herfstwijnen zijn wat kruidiger en robuuster. Denk hierbij aan een fles Terrah Linda Syrah, een heerlijke rode wijn uit Spanje met flinke kruidige aroma’s. De Chunky Red Zinfandel is ook een zeer geschikte wijn voor de herfst. Deze wijn is afkomstig uit Italië en heeft een vol en stevig smaakprofiel., of een andere wijn welke zeer geschikt is voor de herfst is de 19 Crimes Red Wine, een kruidige rode wijn met een zoetige ondertoon.  Deze wijnen gaan ook goed gepaard met pastagerechten, gevogelte en rood vlees.

Witte wijn in de herfst

Vaak denken mensen dat alleen rode wijn goed gaat in de herfst, dit hoeft niet zo zijn. Witte wijn kan namelijk ook heerlijk zijn! Je zou kunnen gaan voor een wat vollere witte wijn. Vaak zijn het de houtgerijpte wijnen die het goed doen in de herfst. Dit komt omdat deze meestal een vanillesmaakje krijgen waardoor het zwaarder wordt. Maar zo heeft ieder zo zijn of haar voorkeur. De ene houdt van wat vollere en kruidige wijnen en de ander weer van de wat zwoelere rode wijn. Het belangrijkste is dat mensen samen een onvergetelijke tijd doorbrengen. Dat is waar het uiteindelijk om draait. Heb jij na het lezen van deze blog ook zo’n zin gekregen in een wijntje? Neem dan eens een kijk in de webshop de wijnspecialist. Hier vind je heerlijke wijnen die zeer geschikt zijn voor de herfst. Tevens vind je hier ook top 10 rode én witte wijnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.