fbpx

Wijn en oesters

Ben jij liefhebber van wijn en oesters en vraag je je af welke wijn je goed kan combineren met oesters? Wijnspecialist heeft het antwoord op jouw vraag. Wijn is te combineren met veel lekkere hapjes. Denk bijvoorbeeld aan blokjes kaas, gedroogde worstjes, carpaccio rolletjes je kunt het maar zo gek niet bedenken. Bij ieder hapje hoort een andere soort wijn. Zo gaat bij hapjes als charcuterie de rode wijn heel goed, bij noten gaat droge witte wijn heel goed. Maar welke wijn gaat nou goed bij oesters?

 

Witte wijn en oesters

Niet iedereen houdt van oesters. Vaak is het de structuur van oesters en de zee smaak die mensen doet afschrikken. Het heeft een unieke smaak en daarom is het begrijpelijk dat niet iedereen het lekker vindt. Wanneer je oesters wilt combineren met wijn, is de versheid van de oesters van groot belang. Daarnaast zijn de kruiden die hierbij gebruikt worden ook erg belangrijk. Daarom kan je het beste gaan voor wat drogere witte wijn. De frisse smaak van de witte wijn complimenteert de bijzondere smaak van de oester. Khipu Sauvignon Blanc is een goed voorbeeld van een frisse witte wijn die goed bij oesters past. Deze wijn is afkomstig uit Chili en is zeker een aanrader mocht je het nog niet hebben geprobeerd. Hetzelfde geldt voor de uit Spanje afkomstige Terra Linda Viura Chardonnay, ook deze heeft een fris smaakprofiel. De Chemilly petite Chablis is ook een heerlijke wijn die goed gaat met oesters.

 

Wijn bij oesters bij de wijnspecialist

Wijnspecialist heeft voor ieder hapje een passend wijn. Hierboven zijn er al een aantal wijnen die goed gaan bij oesters benoemd. Neem ook een kijkje op wijnspecialist.nl. Daar zullen ongetwijfeld heerlijke wijnen staan die je moet proberen bij oesters of andere hapjes.

Een reactie op “Wijn en oesters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.