fbpx

Hoe combineert u ei met wijn tijdens Pasen?

Hoe combineert u ei met wijn tijdens Pasen?

Pasen staat weer voor de deur, een tijd waarin mensen samenkomen en wat leuks met elkaar doen. Er zijn vrienden en families die ervoor kiezen om gezellig samen te borrelen, gezamenlijk te brunchen of zelfs uitgebreid te gaan dineren. Men kan met Pasen dus meerdere kanten op en iedereen zal dan ook niet voor hetzelfde kiezen. Desondanks is er één ding wat vrijwel iedereen tijdens Pasen doet: een ei eten. Er zullen ook genoeg wijnliefhebbers zijn die graag een ei eten tijdens Pasen, wellicht in combinatie met een heerlijk wijntje. Vaak is de keuze enorm tijdens feestdagen om een geschikte wijn te vinden, zo ook tijdens Pasen. Wij helpen u graag bij het vinden van diverse wijnen die het best gecombineerd kunnen worden met ei-gerechten tijdens Pasen.

Ei met wijn combineren tijdens Pasen

Heerlijk witte wijn bij ei

Witte wijn is over het algemeen het beste te combineren met ei-gerechten tijdens Pasen. Echter, niet elke witte wijn is hetzelfde. Tijdens het kopen van witte wijn voor Pasen, moet u dan ook enkele factoren in gedachten houden. Een ei heeft over het algemeen een zachte structuur en bevat door het eigeel een wat romige smaak. Op basis hiervan, is het af te raden een relatief zure wijn te drinken bij uw ei-gerecht. Kies in plaats daarvan, voor een frisse, fruitige witte wijn met een lage zuurgraad, die soepel van smaak is. Bij Wijnspecialist heeft u keuze uit een ruim assortiment aan verschillende witte wijnen die over al deze eigenschappen beschikken.

Onze Bestheim Pinot Blanc bijvoorbeeld, bevat een heerlijk frisse en fruitige smaak door de combinatie van gedroogd fruit, grapefruit, citroen en perzik. Los van de smaak, heeft deze witte wijn als bijkomend voordeel dat het een goed betaalbare wijn is. Een andere witte wijn die wij u willen aanraden, is onze Aaldering Pinotage Blanc. Deze verfrissende wijn is een absolute smaaksensatie aangezien het aroma’s bevat van granaatappel, bloedsinaasappel, aardbeien en citrusfruit. Naast het feit dat deze witte wijn goed met ei te combineren is, kunt u ook overwegen om deze wijn te drinken onder het genot van een verfrissende salade of een visgerecht.

Bestel eenvoudig uw paaswijn online bij Wijnspecialist

Kortom, als u tijdens Pasen van plan bent ei-gerechten te gaan eten en daarbij een wijntje te gaan drinken, vermijd dan de relatief zure wijnen. Het zachte, romige van een ei is simpelweg geen goede combinatie met de zure smaak van deze wijnen. Wij raden u dan ook aan een frisse witte wijn te kopen met een fruitcombinatie naar eigen voorkeur. Wijnspecialist beschikt over een ruim assortiment, onder andere witte wijnen. Naast witte wijn bent u bij Wijnspecialist ook aan het juiste adres voor rode wijn of rosé wijn. Wanneer uw bestelling is geplaatst, verzenden wij deze binnen 24 uur en heeft u uw wijn binnen 1 of 2 dagen thuis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.