fbpx

De lekkerste wijnen voor Pasen

De lekkerste wijnen voor Pasen

Het is inmiddels al april en Pasen staat weer voor de deur. Hoewel Pasen dit jaar voor jou waarschijnlijk niet helemaal hetzelfde is als andere jaren, wil je hier toch het beste van maken. Heb je toch nog een heerlijke paas-brunch, -diner of –borrel gepland? Dan ben je waarschijnlijk benieuwd welke wijnen het beste bij jouw favoriete paasgerechten passen. Wij van Wijnspeciaist.nl helpen je graag een handje!

Met Pasen vinden veel mensen het gezellig om samen van een uitgebreide brunch, goed verzorgd diner of lekkere borrel te genieten. Hiervoor wil je natuurlijk de juiste wijnen in huis hebben, die perfect passen bij de (paas)gerechten die je gaat serveren!

Hoe combineer je ei met wijn?

Als je aan Pasen denkt, denk je al snel aan eieren; de traditie om eieren te eten tijdens Pasen is al eeuwenoud. De kans dat er tijdens Pasen bij jullie eieren worden gegeten, is dan ook groot. Maar gaan eieren en wijn wel goed samen? Het antwoord op deze vraag: eigenlijk niet. Dit komt doordat ei van nature niet zuur is, waardoor het de zure tonen in wijn naar boven haalt. Te zure wijn is natuurlijk niet lekker.

Wil je tóch graag wijn drinken bij het eten van eieren? Dan is het verstandig om voor een lichte, fruitige wijn te gaan die op zichzelf niet al te zuur is. Een Pinot Blanc, Pinot Grigio of een Pinot Bianco gaan bijvoorbeeld prima samen met ei. Doordat verfrissende bubbelwijnen zoals Prosecco weinig zuren bevatten, zouden ook deze wijnen goed passen bij (gerechten met) ei.

Waardering 4.60 op 5 gebaseerd op 5 klantbeoordelingen
(5 beoordelingen)

9,95 per fles

Waardering 4.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 beoordeling)

15,95 per fles

11,95 per fles

Alcoholvrije wijn

Mag of wil jij nou tijdens Pasen geen alcohol drinken? Ook dan schiet Wijnspecialist.nl je graag te hulp! Ons assortiment bevat een aantal heerlijke alcoholvrije wijnen, zodat ook jij kan genieten van een lekker wijntje tijdens de paasborrel!

Uitgebreid wijnassortiment | Wijnspecialist.nl

Ben je geen liefhebber van bovengenoemde wijnen, maar wil je wel graag genieten van wijn tijdens Pasen? Bekijk ons uitgebreide assortiment dan eens! Ga bijvoorbeeld voor een frisse witte wijn, zoals de 19 Crimes Chardonnay of kies juist voor een kruidige rode wijn, zoals de Tavernello Sangiovese Rubicone. Op zoek naar rosé wijnen of mousserende wijnen? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Heb je inmiddels een lekkere wijn gekozen voor Pasen? Bestel deze wijn dan eenvoudig online in onze webshop! Binnen een aantal werkdagen wordt jouw wijn bij jou thuis bezorgd.

Wijnspecialist.nl wenst jullie hele fijne Paasdagen toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *