fbpx

De lekkerste wijnen voor het maken van wijnsauzen!

Niet alleen in de koudere maanden is het heerlijk om te koken met rode of witte wijn. Dit kan namelijk altijd! De smaken en aroma’s van de verschillende wijnen geven gerechten een enorme smaaksensatie. Denk hierbij aan een heerlijke hertenbiefstuk met een rode wijnsaus of een kabeljauw met Hollandse garnalen met een witte wijnsaus. Het maken van een rode of witte wijnsaus is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Hiervoor heb je alleen een paar heerlijke wijnen nodig!

Rode wijnsaus

Bij het maken van een klassieke rode wijnsaus heb je natuurlijk een goede rode wijn nodig. Het is van belang om te kiezen voor een krachtige rode wijn. Om een voorbeeld te geven uit ons assortiment is de Monopole Rouge Bordeaux Kressmann een lekkere krachtige rode wijn. Deze wijn is afkomstig uit de Franse wijnstreek Bordeaux en heerlijk fruitig van smaak. Een andere rode wijn die hier perfect voor gebruikt kan worden is de La Pierriere Cotes du Castillon. Dit is een heerlijke volle rode wijn met een lange afdronk. De Franse rode wijn is afkomstig van wijnhuis Chateau La Pierriere dat gelegen is in de bekende wijnstreek Bordeaux. Probeer deze wijnen eens, misschien wordt één van deze wijnen wel je favoriet!

Witte wijnsaus

Een witte wijnsaus past perfect bij kabeljauw of zalm, maar kan daarnaast ook heel goed door een kippasta of worden geserveerd bij de asperges. Genoeg redenen om een keer een heerlijke witte wijnsaus uit te proberen! Voor het maken van een witte wijnsaus wordt meestal een droge witte wijn gebruikt. Om een voorbeeld te geven van een droge witte wijn voor de wijnsaus, is de droge frisse Delas Frères Viognier. Deze witte wijn is zacht en fris van smaak met in de afdronk nuances van gedroogd fruit. Een droge frisse of fruitige wijn is aan te raden wanneer witte wijnsaus wordt gemaakt in combinatie met fijne vissoorten of gegrilde kip. Het is natuurlijk ook mogelijk om een andere droge witte wijn uit ons assortiment te gebruiken.

Wijnsaus tips:

  • Maak de witte wijn saus nog lekkerder en voller van smaak door hier een flinke scheut room door te doen. Of juist een scheutje verse citroensap, om het iets frisser te maken.
  • Perfectioneer de smaak door er verschillende kruiden en specerijen aan toe te voegen. Voeg bijvoorbeeld knoflook, paprika en rozemarijn toe aan de rode wijnsaus.
  • Zeker niet vergeten: een deel van de wijn bewaren om zelf of met anderen heerlijk op te drinken tijdens het feestmaal!

De Wijnspecialist heeft een ruim assortiment aan wijnen, waaruit een keuze gemaakt kan worden. Zo kun je gemakkelijk vanuit huis, de heerlijkste wijnen kopen die ook nog eens thuis worden bezorgd. Voor elke smaak is er voldoende aanbod. Welke wijn gebruik jij het liefst voor het maken van een rode of witte wijnsaus? Laat het ons weten door een tip achter te laten in de reacties, wij zijn erg benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *