Frankrijk

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05

Rode wijnen uit Frankrijk

Het meest toonaangevende land op het gebied van wijnen is toch wel Frankrijk. In dit land worden ontzettend veel kwalitatief uitstekende wijnen geproduceerd. De wijnregio die echt bekend staat om de rode wijnen die er worden geproduceerd is de regio Beaujolais. In deze regio worden goede rode wijnen gemaakt die net wat lichter van smaak zijn en vaak is het ook lekker om deze wijnen te drinken als ze een klein beetje gekoeld zijn. Kortom, de rode wijnen uit deze regio zijn erg geschikt om tijdens de zomermaanden te drinken. De toch wel meest bekende en beroemde wijnstreek in Frankrijk is de regio Bordeaux. In deze wijnstreek zijn diverse wijndistricten gelegen die elk een eigen wijnsoort produceren.

Groot assortiment aan Rode wijnen

Populaire rode wijnen uit dit land zijn natuurlijk de Pinot Noir, de Cabernet Sauvignon, de Cabernet Franc en de Merlot. De Pinot Noir komt uit de Côte de Nuits, een wijnstreek in Bourgondië, maar wordt steeds meer geproduceerd in andere wijnstreken. De geur van deze wijn is aantrekkelijk en de kleur is wat lichter van smaak. De Cabernet Sauvignon is het meest gebruikte druivenras voor rode wijn en deze komt oorspronkelijk uit de Médoc, een plaats in de wijnstreek Bordeaux. Deze druif is ontstaan door het kruisen van de Cabernet Franc en de Sauvingnon Blanc.

Eenvoudig online te bestellen!

Bij Wijnspecialist.nl bieden we veel rode wijnen uit Frankrijk aan. U kunt bij ons kiezen uit de beste wijnen van verschillende wijnhuizen en uit diverse wijnstreken uit Frankrijk. Wijn bestellen kan eenvoudig bij ons en daarbij bieden wij ook de beste aanbiedingen aan. Wanneer de wijn in voorraad is geldt bij ons, vandaag besteld, morgen in huis. Nieuwsgierig naar ons assortiment? Kijk dan snel verder op onze site en bestel de wijn die bij u past!

Loading...
Wacht a.u.b...