Somontano

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Somontano (Spanje)

Somontano is een wijnstreek in het noordoosten van Spanje. Somontano betekent letterlijk onder de berg, het gebied ligt aan de voet van de Pyreneeën. Het is één van de belangrijkste wijnstreken van Spanje. Het bergachtige gebied kent veel rivieren en beekjes, samen met de vele regen zorgen deze voor water voor de wijngaarden. Ook kent het gebied hoge temperaturen en veel zon. De wijngaarden liggen op de heuvels en aan de voet van de bergen. De bodems bestaan uit klei, zandsteen en zijn rijk aan calciumcarbonaat en hierdoor ideaal voor wijnbouw. Uit deze streek komen vele wijnen. Er wordt veel geëxperimenteerd en bijna alle druivenvariëteiten zijn hier toegestaan.

Veel verschillende druivenrassen

In Somontano ligt de oude Bodega Pirineos en de jonge wijnhuizen Enate en Viñas del Vero. Bijna alle wijn wordt in deze wijnhuizen geproduceerd. De meest aangeplante druif in het gebied is de blauwe Moristel. Daarnaast worden veel andere inheemse rassen gebruikt voor de wijnen zoals de Garnacha Tinta voor rode wijn en de Macabeo en Alcañón voor witte wijn. Ook worden er vele soorten internationale druivenrassen aangeplant. Voor rode wijn zijn dat onder andere Merlot, Pinot Noir en Cabernet Sauvignon. Internationale witte druivenrassen in het gebied zijn onder andere Gewürtztraiminer en Chardonnay. De rode wijnen uit het gebied hebben een goed zuurgraad en hoog tanninegehalte. De witte wijnen hebben een stevige body maar zijn ook levendig en fris.

Wijnen uit Somontano bestellen

Uit Somontano komt een verscheidenheid aan soorten wijnen. Op WijnSpecialist.nl vindt u een groot assortiment aan wijnen uit deze Spaanse streek. U kunt kiezen voor heerlijke witte, rode of rosé wijnen. De wijnen worden aangeboden in alle soorten prijsklassen. Daarnaast bieden wij verschillende aanbiedingen. Bekijk het aanbod aan wijnen online, u kunt de wijnen sorteren op kenmerk. Zo houdt u een overzicht aan wijnen over dat aan uw smaak voldoet. Alle wijnen kunt u online per fles kopen. De wijn wordt vervolgens bij u thuis geleverd. Voor een heerlijke wijn hoeft u de deur niet meer uit. Bekijk het aanbod nu op WijnSpecialist.nl.

Loading...
Wacht a.u.b...