Sicilië

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02

Wijnen uit Sicilië (Italië)

Sicilië is een eiland gelegen in de Middellandse Zee. Het is tevens het grootste eiland van de Middellandse Zee. Dit wijngebied ligt ten zuidwesten van het wijngebied Calabrië dat is gelegen op het vastenland van Italië. Het eiland beschikt over zo’n 135.000 hectare aan wijngaard. Het eiland heeft ook een hele belangrijke invloed gehad op de wijnwereld. Vanuit Sicilië kwam de wijnbouw naar de rest van Europa. Op Sicilië ligt de vulkaan de Etna. Deze vulkaan is zeer belangrijk voor de productie van wijn. De lavagronden zijn zeer geschikt voor wijnbouw vanwege de vruchtbaarheid.

Unieke Wijnstreek

De wijnstreek Sicilië is de grootste druivenproducent van Italië. Autochtone druivensoorten doen het hier goed vanwege het droge en warme klimaat. Ook doen onder andere de Chardonnay, Syrah en Cabernet het goed. Witte druiven als Grillo, Catarratto en Insolia groeien ook op het eiland. Deze druiven zijn van oorsprong bedoeld voor de Marsala. Ook kunnen deze wijnen geven met meer inhoud. De Nero d’Avola is de rode druif van het eiland. Deze druif geeft volle rode wijnen. Het gebied rondom de Etna is in opkomst. Hier groeien onder andere de rode Nerello Mascalese en de witte Carricante.

Wijn kopen uit Sicilië

Voor wijnen uit de wijnstreek Sicilië en andere Italiaanse wijnen kunt u terecht op WijnSpecialist.nl. De WijnSpecialist biedt u diverse soorten wijnen uit verschillende landen en gebieden. Uit Sicilië komen zowel heerlijke rode als witte wijnen. U bestelt de wijnen bij de WijnSpecialist gemakkelijk online en ook betalen is simpel. De wijnen zijn te bestellen per stuk. Dit maakt het mogelijk verschillende soorten wijnen per fles te bestellen. Bekijk het aanbod online en sorteer de wijnen naar uw eigen wensen. Kies vervolgens de wijn die het beste bij uw smaak past en geniet! Ervaar het gemakt van online wijn kopen!

Loading...
Wacht a.u.b...