Stellenbosch

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02

Wijnen uit Stellenbosch (Zuid-Afrika)

Stellenbosch is een wijnstreek gelegen in Zuid-Afrika. Het gebied ontleent zijn naam aan de stad Stellenbosch en is al zo’n drie eeuwen lang het centrum van de Kaapse wijnbouw. Het is het meest toonaangevende wijnbouwgebied van Zuid-Afrika op zowel historisch als kwalitatief gebied. De wijngaarden liggen op minder dan een uur van Kaapstad. Het gebied kent verschillende terroirs. De bergen die het gebied omringen zijn daarbij van invloed. Er wordt een groot aantal druivenrassen geteeld vanwege de veelheid aan microklimaten en druivenrassen. De beste wijngaarden in het gebied bevinden zich op de hellingen van de bergen waar de bodem rijk is aan graniet en de oceaan zorgt voor verkoeling. De vele wijnhuizen in Stellenbosch produceren zowel rode al witte wijnen.

Merlot, Cabernet Sauvignon en Shiraz

Uit Stellenbosch komen vele heerlijke rode en witte wijnen. De terroirs in het gebied blijken vooral geschikt voor het verbouwen van de blauwe druivenrassen waardoor er iets meer rode wijn wordt geproduceerd. Rode wijnen uit dit gebied zijn onder andere de Merlot, Cabernet Sauvignon en Shiraz. Een specialiteit uit de streek zijn de Bordeaux-blends. Aan de Merlot of Cabernet Sauvignon wordt in dat geval vaak nog Petit Verdot of Cabernet Franc toegevoegd. Pinotage is de eigen druif van Zuid-Afrika en ook van deze druif worden wijnen in de streek gemaakt. Ook komen er uitstekende witte wijnen uit het gebied. Witte wijnen uit Stellenbosch zijn onder andere de Chenin Blanc, Chardonnay en Sauvignon Blanc.

Online Stellenbosch Wijn kopen

De Wijnspecialist biedt u een ruim assortiment uit diverse soorten wijnen uit Zuid-Afrika en Stellenbosch. De wijnen zijn te bestellen per fles en worden aangeboden in de lage tot gemiddelde prijsklasse. Bekijk het aanbod en sorteer op onder andere druifsoort, prijs of wijnhuis. Kies vervolgens de wijn die het beste bij uw smaak past. U kunt meerdere soorten wijn bestellen. Wanneer een wijn uw goed bevalt is het natuurlijk ook mogelijk om meerdere flessen tegelijk te bestellen. Bestellen is gemakkelijk en snel. De wijn wordt bij u thuis geleverd, voor een heerlijke fles wijn hoeft u de deur dus niet uit. Bekijk het aanbod op Wijnspecialist.nl.

Loading...
Wacht a.u.b...