Simonsberg

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Simonsberg, Paarl en Robertson (Zuid-Afrika)

Simonsberg, Paarl en Robertson zijn ook streken waar heerlijke wijnen vandaan komen. Simonsberg ligt ten zuidoosten van Kaapstad. Robertson is een district uit de Breede Valley Region en Paarl ligt ook op korte afstand van Kaapstad en wordt door de Paarlberg gedomineerd. In de streken heerst een mediterraan klimaat met lange en warme zomers. Jaarlijks valt er een gemiddelde neerslag van 400 tot 650 millimeter. Irrigatie wordt toegepast in extreem droge jaren. Paarl is het op één na grootste wijngebied van het land. Hier worden vele verschillende druiven verbouwd.

Chardonnay, Chenin Blanc, Pinotage en Cabernet Sauvignon

Uit Robertson kwamen van oorsprong vooral versterkte dessertwijnen. Met behulp van moderne technieken zijn ze ook in staat om goede droge wijnen te maken. Zo komen hier ook hoog gewaardeerde Shirazwijnen en Chardonnay wijnen vandaan. Uit Paarl komen ook oorspronkelijk versterkte wijnen. Een aantal daarvan zijn de sherryachtige wijnen die rijpen in een solerasysteem net als Spaanse sherry’s. De meeste wijnmakers in het gebied maken tegenwoordig vooral gewone wijnen. In het gebied worden onder andere de druiven Chardonnay, Chenin Blanc, Pinotage, Cabernet Sauvignon en Sauvignon Blanc verbouwd.

Wijn kopen uit Simonsberg, Paarl of Robertson

Uit de wijnstreken Simonsberg, Paarl en Robertson komen vele heerlijke wijnen. Hier worden zowel rode als witte wijnen geproduceerd. Bij de Wijnspecialist vindt u een ruim aanbod aan diverse wijnen uit deze streek. De wijnen worden aanboden in verschillende prijsklassen. U kunt alle wijn bij de Wijnspecialist bestellen per fles. Zo kunt u diverse wijnen proberen zonder dat u meteen een hele doos moet bestellen. Online wijn kopen gaat snel en het betalen is gemakkelijk. en eenvoudig Bekijk op uw gemak ons ruime aanbod aan heerlijke wijnen uit Zuid-Afrika maar ook uit vele andere landen. Bestel uw wijn op WijnSpecialist.nl.

Loading...
Wacht a.u.b...