Constantia

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Constantia (Zuid-Afrika)

De ward Constantia is een afgebakend wijngebied in Zuid-Afrika. Deze ward behoort niet tot een bepaalde wijnregio of wijndistrict. De streek ligt aan de West-Kaap van Zuid-Afrika die erg geschikt is voor wijnbouw. Er heerst een Middellandse Zeeklimaat met daarbij een verkoelende wind vanuit de zee. Het gebied wordt door onder andere de Constantiaberg en de Tafelberg begrensd. Er valt hier genoeg neerslag dus irrigatie is niet nodig. Uit het gebied komen vooral frisse witte wijnen maar ook de muskaatwijn uit dit gebied is beroemd.

Groot en gevarieerd assortiment

Uit Constantia komen zowel heerlijke witte wijnen als rode wijnen. Van oorsprong is het gebied vooral bekend om zijn zoete witte wijn. Die was in de negentiende eeuw zeer beroemd. Tegenwoordig komen hier vooral verfijnde droge wijnen vandaan zoals de Sauvignon Blanc, Muscat en Sémillon. De omstandigheden qua temperatuur en klimaat zijn met name goed voor het maken van frisse witte wijnen. Ook komen er heerlijke rode wijnen in de Bordeaux-stijl uit het gebied. De meest geteelde rassen in Constantia zijn Merlot, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Chardonnay en Cabernet Sauvignon.

Online wijnen kopen uit Constantia

Voor diverse soorten wijn uit Zuid Afrika en de wijnstreek Constantia bent u bij de WijnSpecialist aan het juiste adres. Wij bieden een ruim assortiment aan heerlijke wijnen uit dit gebied. Alle wijn is bij ons te bestellen per fles. U heeft de mogelijkheid de wijn eerst te proeven en wanneer deze bevalt kunt u altijd nog een aantal flessen kopen. Ook kunt u diverse wijnen uit deze streek bestellen en proberen. De wijn wordt aangeboden in de lage tot gemiddelde prijsklasse. Bestellen gaat gemakkelijk online en voor u het weet heeft u een heerlijke fles wijn in huis. Bekijk het aanbod aan wijnen uit Constantia, Zuid Afrika maar ook uit diverse andere wijnlanden op WijnSpecialist.nl.

Loading...
Wacht a.u.b...