Zuid-Afrika

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02

Witte wijnen uit Zuid Afrika

De meeste wijnbouwgaarden in Zuid Afrika bevinden zich aan de kust van het land. Hier zorgt een koele wind uit Antarctica uit ervoor dat het niet te warm is. De wijngebieden concentreren zich rond de Westkaap en Noordkaap. Toen de apartheid in dit land afgeschaft werd is de wijnproductie in dit land zich snel gaan ontwikkelen. Tegenwoordig bestaat er in dit land zo’n 100.000 hectare aan wijngaarden. Ongeveer 55 % van de wijn die hier geproduceerd wordt is witte wijn.

Assortiment Zuid-Afrikaanse witte wijnen

In Zuid Afrika worden er veel witte druivenrassen verbouwd voor het maken van witte wijnen. De belangrijkste van deze druivenrassen is de Steen of ook wel de Chenin Blanc. Van deze druivensoort wordt meestal een goede maar eenvoudige droge wijn geproduceerd. Naast deze druif zijn ook de Chardonnay, de Sauvignon Blanc en de Colombard een veelgebruikte druivenrassen waarvan men witte wijnen produceert.

Witte wijnen uit Zuid Afrika online kopen

Bent u benieuwd naar de Zuid Afrikaanse witte wijnen kijk dan gerust eens op onze site rond. Wijnspecialist.nl biedt u diverse goede witte wijnsoorten. Het assortiment wordt wekelijks vernieuwd en u vindt bij ons de beste aanbiedingen. Het bestellen van wijn bij Wijnspecialist.nl is eenvoudig en u kunt zelfs per fles afnemen. Nieuwsgierig naar ons aanbod? Kijk dan snel verder op onze site en vindt de wijn die bij u past.

Loading...
Wacht a.u.b...