Spanje

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05

Witte wijnen uit Spanje

Spanje is het grootste wijnland ter wereld als u kijkt naar het oppervlakte van de wijnbouwgrond. Toch wordt er hier niet zoveel wijn geproduceerd als in bijvoorbeeld buurland Frankrijk. Dit komt veelal door de droogte in verschillende wijngebieden. Die zorgt ervoor dat de productie niet altijd hoog is. Qua witte wijnen worden er in Spanje inheemse en internationale druivensoorten gebruikt en door het experimenteren van de nieuwe wijnmakers in dit land, heeft de Spanje zich de laatste jaren goed ontwikkeld wat betreft witte wijnen.

Assortiment witte wijnen in Spanje

De wijngebieden in Spanje bevinden zich verdeeld over het gehele land. Een paar van de belangrijkste wijngebieden in dit land zijn de Rioja, Prioriat en Navarra. Rioja staat op het gebied van witte wijn vooral bekend om de Malvasia en de Viura. Deze laatstgenoemde druif geeft een neutrale witte wijn. De druif wordt vroeg in het seizoen geplukt, omdat deze dan nog voorzien is van de frisse zuren. Naast deze wijnsoorten vindt u in de rest van Spanje natuurlijk nog veel meer verschillende witte wijnen. Bent u benieuwd naar de diverse Spaanse witte wijnsoorten uit ons assortiment, kijk dan snel eens verder op onze site.

Witte wijnen uit Spanje kopen bij Wijnspecialist.nl

Het assortiment van Wijnspecialist.nl wordt wekelijks voorzien van nieuwe wijnen en daarnaast kunt u bij Wijnspecialist.nl ook profiteren van de beste aanbiedingen. Wanneer de wijn die u besteld op voorraad is, geldt bij ons vandaag besteld, morgen in huis. Het bestelproces is eenvoudig wilt u een wijn proeven die u nog niet kent dan kunt u deze ook per fles afnemen.

Loading...
Wacht a.u.b...