Nederland

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Witte wijnen uit Nederland

De witte wijnbouw in Nederland is in de loop der jaren flink verbeterd. De wijngaarden vindt u voornamelijk in de provincies Limburg en Gelderland. Enkele grotere wijnbouwgebieden in Nederland zijn de wijnbouwgebieden in de Achterhoek, namelijk de Veluwe en de Betuwe. Daarnaast zijn er ook veel kleinere wijngaarden waar echte unieke Nederlandse witte wijnen worden geproduceerd. Vanwege het relatief koude klimaat in Nederland, zullen bekende druivensoorten als Merlot en Cabernet Sauvignon het hier minder goed doen. Daarentegen wordt er in Nederland veel geëxperimenteerd met nieuwe witte druivenrassen.

Assortiment witte wijnen in Nederland

Vanwege de regelgeving in Nederland, waardoor er maar weinig bestrijdingsmiddelen gebruikt mogen worden, zijn veel wijngaarden bezig met het verbouwen van schimmeltolerante witte druivensoorten. Bekende druivensoorten op dit gebied zijn bijvoorbeeld de Johanniter, Riesel, Solaris en de Regent. Van de Johanniter wordt bijvoorbeeld door wijngaard de Bilderhof, zowel droge als half zoete witte wijn gemaakt, maar deze druif dient daarnaast ook als basis voor de witte Cuvée en voor de simpele witte wijnen.

Witte wijnen uit Nederland kopen bij Wijnspecialist.nl

Wijnspecialist.nl heeft diverse witte wijnen uit Nederland in het assortiment. Bent u benieuwd naar deze wijnen, kijk dan snel eens verder op onze site. U vindt bij ons de beste aanbiedingen en een steeds vernieuwend assortiment. Het bestellen gaat eenvoudig en snel en wanneer de wijn op voorraad is geldt bij ons, vandaag besteld morgen in huis.

Loading...
Wacht a.u.b...