Italië

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05

Witte wijnen uit Italië

Italië is een land met veel verschillende klimaten en de wijngebieden hier liggen hier verspreid over het hele land. Van het hoge noorden tot in het zuiden worden er veel goede wijnen geproduceerd en dit land mag zich dan ook beslist rekenen tot één van de grootste en belangrijkste wijnlanden ter wereld. Het land heeft goede bodem en een warm klimaat. Dit zorgt ervoor dat de druiven goed rijpen en omdat er zoveel verschillende bodemsoorten in dit land voorkomen, vindt u hier ook veel diversiteit qua wijnen.

Assortiment Italiaanse witte wijnen

In Italië bevinden zich in totaal twintig wijngebieden. Naast de vele internationale druivenrassen die in deze wijngebieden worden verbouwd, worden er in elk wijngebied ook wijnen geproduceerd van de lokale druivenrassen. De meeste kwaliteitswijnen die in Italië worden geproduceerd komen uit Toscane en Piëmont. Een goede witte wijn uit dit laatstgenoemde gebied is de Gavi wijn. Dit is een heerlijke witte wijn die u perfect kunt drinken bij een visgerecht. In Toscane behoort één soort witte wijn tot de absolute top en dat is de Vernaccia, die wordt geproduceerd in het prachtige stadje San Gimignano.

Witte wijnen uit Italië kopen bij Wijnspecialist.nl

Benieuwd naar de witte wijnen uit Italië? Kijk dan snel eens rond op onze site. Wij bieden u een groot aantal witte wijnen aan uit het prachtige wijnland Italië. Ons assortiment is groot en wordt wekelijks vernieuwd. Tevens bieden wij u de beste aanbiedingen en (seizoensgebonden) acties. Nieuwsgierig naar de Italiaanse wijnen? Wacht dan niet langer, maar kijk verder op onze website en vindt de Italiaanse wijn die bij u past.

Loading...
Wacht a.u.b...