Frankrijk

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05

Witte wijnen uit Frankrijk

In Frankrijk heerst niet het beste klimaat om wijn te verbouwen en er wordt niet altijd het meeste wijn geproduceerd in dit land, maar ondanks dit denkt iedereen bij wijn toch al snel aan Frankrijk. Het is dan ook het meest toonaangevende land op het gebied van wijn ter wereld. Dit komt onder andere door de goede bodem voor wijngaarden, de ervaring die de wijnboeren op hebben gedaan door het experimenteren met verschillende druiven en doordat de kennis van wijn erg groot is door de vele wetenschappelijke onderzoeken die men hier doet naar wijn.

Assortiment Franse witte wijnen

De wijngebieden in Frankrijk liggen verspreid over het hele land. De meest bekende hiervan is toch wel de Bordeax. Dit is een wijnstreek gelegen aan grote rivieren, genaamd de Dordogne en de Garonne. In deze wijnstreek vindt u verschillende wijndistricten die allen hun eigen soort wijn produceren. De belangrijkste witte druiven die hier worden verbouwd zijn de welbekende Sauvignon Blanc en de Sémillon. De Sauvignon Blanc heeft een lekker frisse afdronk en u proeft onder andere een smaak van groene appels. De Sémillon druif uit de Bordeaux wordt gebruikt bij het maken van een droge witte wijn, maar ook bij de wat zoetere wijnen.

Witte wijnen uit Frankrijk online kopen bij Wijnspecialist.nl

Wij hebben diverse soorten witte wijnen uit Frankrijk in ons assortiment. Van de goedkopere tot de duurdere wijnen, Wijnspecialist.nl biedt het allemaal en daarnaast kunt u bij ons profiteren van de beste aanbiedingen en acties. Benieuwd naar ons, wekelijks vernieuwende, assortiment? Kijk dan snel eens rond op de site en vindt de wijn die bij u past.

Loading...
Wacht a.u.b...