Duitsland

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02

Witte wijnen uit Duitsland

Duitsland is één van de grote wijnlanden ter wereld en produceert voor het grootste deel witte wijnen. De circa 100.000 hectare aan wijngaarden in Duitsland zijn de meest noordelijke wijngaarden vergeleken met de andere grote wijnbouw gebieden in de wereld. Dit heeft onder andere als gevolg dat de wijnen in Duitsland lekker fruitig en fris zijn. Er zijn in dit land 13 wijnbouwgebieden te vinden, waarvan het grootste deel aan de Rijn ligt. Het voordeel van een wijngaard langs een rivier is dat de zon er beter op schijnt doordat deze wijngaarden op een steile helling zijn gelegen en daarnaast zorgt de weerspiegeling van de rivier ervoor dat de wijngaarden beter verwarmd worden.

Assortiment Duitse witte wijnen

Zoals eerder gezegd produceert Duitsland voornamelijk witte wijnen. De veruit belangrijkste witte druiven die hier verbouwd worden zijn de Müller-Thurgau en de Riesling. Deze laatste wordt voornamelijk verbouwd in de noordelijker gelegen gebieden, zo ook in het wijnbouwgebied Rheingau. Op ongeveer 80 % van dit wijnbouwgebied wordt de Riesling verbouwd. De Riesling is dan ook één van de belangrijke kwaliteitsdruiven van het land.

Witte wijnen uit Duitsland online kopen

Bent u nieuwsgierig naar de Riesling of andere verschillende witte wijnen uit Duitsland, kijk dan eens rond op Wijnspecialist.nl. Wij bieden u een groot assortiment en de beste aanbiedingen. Ook de Duitse witte wijnen zijn goed vertegenwoordigd op onze site en wanneer u vandaag besteld heeft u de wijn morgen in huis, mits deze wijnsoort voorradig is. Wacht dus niet langer en vindt bij ons de wijn die bij u past.

Loading...
Wacht a.u.b...