Argentinië

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Witte wijnen uit Argentinië

Argentinië is één van de nieuwe wijnlanden. In dit land komen vele verschillende klimaten voor, vanwege de grote oppervlakte van het land. Zo heerst er in een noorden een subtropisch klimaat en in het zuiden juist een koud en droog klimaat. Het hoge Andesgebergte houdt veel regen tegen en daarom zijn de centraal gelegen wijngebieden in Argentinië veel warmer en droger dan in buurland Chili. Veel wijngaarden worden daarom op een hoogte van 1500 meter gebouwd, dit is beter voor de druiven. Deze wijngaarden bedragen gezamenlijk circa 224.000 hectare van het land en op deze wijngaarden wordt in totaal ongeveer 1,5 miljard liter wijn geproduceerd per jaar, waarvan een derde hiervan witte wijnen zijn.

Assortiment witte wijnen in Argentinië

Waar de Argentijnen vroeger heel veel bulkwijnen produceerden, worden er tegenwoordig juist veel kwaliteitswijnen geproduceerd voor de export naar het buitenland. Een belangrijke druif in Argentinië is de Pedro Ximénez, ongeveer 35 % van de witte wijnen wordt geproduceerd door deze druif die zijn oorsprong vindt in Spanje. Naast deze druif zijn ook de Torrontés druif en de Chardonnay belangrijk bij de productie van witte wijn.

Witte wijnen uit Argentinië kopen bij Wijnspecialist.nl

Wijnspecialist.nlbiedt u diverse Argentijnse witte wijnen aan dus bent u nieuwsgierig naar ons wekelijks vernieuwende assortiment? Kijk dan snel eens rond op onze site. Profiteer van de beste aanbiedingen en geniet bij ons het voordeel dat u per fles kunt bestellen en zo eenvoudig verschillende wijnen kunt proeven zonder er een hele doos van te bestellen.

Loading...
Wacht a.u.b...