Terra Linda Syrah

Spaanse rode wijn kopen bij Wijnspecialist.nl

Ondanks het feit dat de geschiedenis van Spaanse wijn al langer bestaat dat onze jaartelling, heeft de Spaanse rode wijn vooral het afgelopen decennium een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt. Door de introductie van nieuwe technologieën én inzet van veelal jonge oenologen is de kwaliteit van Spaanse rode wijnen de afgelopen jaren sterk gestegen. Wist u dat Spanje zelfs het grootste wijnland ter wereld is op basis van de oppervlakte aan wijnbouwgrond? Zo heeft Spanje maar liefst 1,2 miljoen hectare aan wijnbouwgrond. Het grootste gedeelte van deze wijnbouwgrond wordt gebruikt voor de productie van rode wijnen, en de Terra Linda Syrah is daar een van.

Terra Linda Syrah

De Terra Linda Syrah komt uit het Castilla-La Mancha gebied, deze regio beslaat meer dan acht miljoen hectare en hier wordt 50% van de totale Spaanse wijnproductie geproduceerd. Sinds de grondprijzen in de jaren ’70 en 80’ hier relatief laag waren besloten veel wijnbedrijven zich hier te vestigen. Toentertijd werden er vooral slobberwijnen geproduceerd die vooral door de plaatselijke bevolking werd gedronken. Echter is de wijnkwaliteit door de technologische vooruitgang sterk verbeterd, en daar is de Terra Linda Syrah het perfecte voorbeeld van. Deze heerlijke Spaanse wijn van de Syrah druif is expressief en heeft aangename tonen van donker fruit én kruidigheid. Verder is de wijn te omschrijven als zacht en rond, en heeft het een zwoele afdronk met hints van vanille en cacao. Deze wijn is dan ook perfect te drinken bij gegrild vlees of een blokje kaas.

Een groot aanbod wijnen bij Wijnspecialist.nl

Bent u opzoek naar excellente Spaanse rode wijnen? Dan bent u bij Wijnspecialist aan het juiste adres. Zo vindt u bij Wijnspecialist een groot aanbod van diverse Spaanse kwaliteitswijnen tegen de scherpste prijzen. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor andere wijnen, van witte- tot mousserende wijnen, wijnspecialist verkoopt het allemaal. Het bestellen van wijnen is nog nooit zo eenvoudig geweest, dus waar wacht u nog op? Maak uw keuze, en binnen de kortste keren heeft u de heerlijkste wijnen in huis.