Valdeorras

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02

Wijnen uit Valdeorras (Spanje)

Valdeorras is een wijnstreek gelegen in noordwest Spanje boven Portugal. De streek ligt in het meest oostelijke deel van Galicië. Het is het eerste gebied in Galicië waar wijn werd geproduceerd. De meeste wijngaarden in Valdeorras liggen in de Sil vallei. Deze zijn gelegen op gemiddeld 300 meter boven de zeespiegel. De bodem is hier redelijk vruchtbaar met wat kalksteen. Wijnstokken doen het uitstekend op deze bodem. In de streek worden zowel witte wijnen als rode wijnen geproduceerd.

Uniek & exclusief assortiment

In Valdeorras worden slechts twee druiven aanbevolen. Voor rode wijn is dat de blauwe Mencía druif en voor witte wijn is dat de witte Godello druif. In de streek worden beide wijnsoorten geproduceerd, daarnaast komen er ook rosado wijnen uit Valdeorras. De eis die wordt gesteld is dat de wijnen een minimum alcoholpercentage van 9% hebben. Wijnen gemaakt van Godello en Mencía zijn frisse helder witte wijnen of lichte, fruitige rode wijnen. In het gebied worden ook andere druiven verbouwd. Blauwe druiven zijn de María Ardona, Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Garnacha Tintorera en Gran Negro. Witte druiven zijn de Lado, Moscatel, Dona Blanca en Palomino.

Wijn uit Valdeorras online bestellen

Bij WijnSpecialist vindt u een ruim assortiment uit Spaanse wijnen uit het wijngebied Valdeorras. Wij bieden u verschillende soorten wijn uit deze streek van topkwaliteit. De wijn wordt aangeboden in verschillende prijsklassen en is te bestellen per fles. U kunt verschillende wijnen proberen zonder dat u direct een hele doos van moet bestellen. De wijn is te bekijken en te vergelijken in een overzicht waarbij u op kenmerk kunt filteren. Bekijk het aanbod en kies de fles wijn die het beste bij uw smaak past. U bestelt de wijn gemakkelijk online. Ook betalen is simpel, de wijn wordt vervolgens bij u thuis geleverd. Bekijk alle wijn op WijnSpecialist.nl en maak uw keuze.

Loading...
Wacht a.u.b...