Toro

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02

Wijnen uit Toro Spanje

Toro is een wijngebied ten noordwesten van Madrid. Het gebied ligt aan de rivier de Duero en grenst aan het wijngebied Ruede. Jarenlang wordt in het gebied al wijn geproduceerd. Toro heeft een eigen hoogwaardige druif, de Tinta de Toro die een variant is van de Tempranillo. In het gebied hebben zich vele bekende wijnhuizen gevestigd. Twee derde van de wijngaarden ligt ten zuiden en ten westen van de stad Toro. Het overige gedeelte van de wijngaarden ligt in het noordoosten. De wijngaarden liggen op een hoogte van 600 tot 750 meter boven zeespiegel. Hett klimaat in Toro is continentaal met lange hete zomers en koude winters. Er worden zowel witte als rode wijnen geproduceerd in het gebied.

Uniek assortiment

Toro heeft als wijngebied de laatste decennia vele aan populariteit gewonnen en de kwaliteit van de wijnen is ook zeer goed. De Tint de Toro uit deze streek is de lokale variant van de Tempranillo. De druif is twee weken eerder rijp dan de Tempranillo, geeft meer kleur en bevat minder zuren. De rode wijnen uit het gebied moeten ten minste 75% aan Tinta de Toro bevatten. Een andere rode druif die hier is toegestaan is de Garnacha Tinta. Ook komen uit het gebied witte wijnen en rosé wijnen die worden geproduceerd van de Verdejo en de Malvasía.

De lekkerste wijnen uit Toro bestellen

Voor een ruim assortiment aan Spaanse wijnen en wijnen uit de wijnstreek Toro, kunt u terecht bij de Wijnspecialist. Uit deze streek komen zowel heerlijke rode, witte als rosé wijnen van uitstekende kwaliteit. De wijnen worden aangeboden in verschillende prijsklassen en zijn verkrijgbaar per fles. U kunt ervoor kiezen om verschillende flessen te bestellen en te proberen. Op WijnSpecialist.nl ziet u een overzicht aan wijnen die u vervolgens weer kan filteren op verschillende kenmerken zoals prijs, kleur en wijnhuis. Zo blijven de wijnen over die aan uw wensen voldoen. U bestelt de wijn gemakkelijk online waarna deze bij u thuis wordt geleverd. Bekijk snel ons aanbod online.

Loading...
Wacht a.u.b...