Ribera del Duero

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05

Wijnen uit Ribera del Duero (Spanje)

Ribera del Duero is een wijngebied ten noordwesten van Madrid. Het gebied ligt aan de rivier del Duero die in de zee uitmondt bij Porto. Het gebied bevindt zich zo’n 700 tot 850 meter boven zeespiegel. In de zomer kunnen de temperaturen hier hoog oplopen terwijl het er in de winter vriest. Ook in de zomer zijn de nachttemperaturen laag wat bevorderlijk is voor de ontwikkeling van de druiven in dit gebied. De wijngaarden in Ribera del Duero liggen aan de oevers op lichte hellingen. Uit het gebied komen vooral rode wijnen, 95% van de wijnproductie is rood.

Veel verschillende druivensoorten

In Ribera del Duero groeien verschillende druivensoorten. De favoriet druif is de Tempranillo. De druif beslaat wel 85% van de totale wijngaarden. Voor de wijnen uit deze streek wordt een minimum van 75% aan Tempranillo vereist. Deze druif geeft fijne en complexe wijnen. Daarnaast worden er ook een aantal andere druiven gebruikt voor het maken van heerlijke rode wijnen in dit gebied. Andere druivensoorten zijn de Malbec, Merlot, Albillo, Cabernet Sauvignon en Garnacha Tina.

Ribera del Duero wijn online kopen

Voor een ruim aanbod aan Spaanse wijnen uit het wijngebied Rubera del Duero, bent u bij de WijnSpecialist aan het juiste adres. Wij bieden u verschillende wijnen uit deze streek van goedkope tot duurdere flessen wijn. Alle wijnen zijn te bestellen per fles, u hoeft niet direct een hele doos aan te schaffen. U kunt ervoor kiezen om meerdere verschillende flessen te bestellen en te proeven. Bekijk ons aanbod online, de wijnen kunt u sorteren op kenmerken zoals prijs, jaar, druif en wijnhuis. Er verschijnt voor u een overzicht dat aan al uw wensen voldoet. Bestellen is gemakkelijk en de wijn wordt bij u thuis afgeleverd. Voor een uitstekende fles wijn hoeft u de deur niet meer uit.

Loading...
Wacht a.u.b...