Ribeira Sacra

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Ribeira Sacra (Spanje)

Ribeira Sacra is een wijnstreek gelegen in de binnenlanden van Galicië aan de oevers van de rivieren de Sil en de Mino. In dit gebied werd al wijn gemaakt door de Romeinen. Vanaf 1997 heeft Ribeira Sacra de D.O. status. In de streek liggen diepe dalen en kloven. De bodem heeft een onderlaag van leisteen en een hoge zuurgraad vanwege de rivierstroming. In het gebied liggen zo’n 1500 hectare aan wijngaarden. Het is het enige wijngebied in Galicië waar de meeste rode wijn wordt geproduceerd terwijl Galicië vooral bekend staat om haar witte wijnen. In Ribeira Sacra worden vooral inheemse druivensoorten geteeld. De druiven uit dit gebied hebben fantastisch geconcentreerde smaken en ook de wijnen smaken hierdoor heerlijk.

Uniek aanbod

Uit Ribeira Sacra komen zowel witte als rode wijnen. De rode wijnen hebben in deze streek de overhand. Er worden voornamelijk inheemse druivensoorten geteeld. Voor de witte wijnen worden de druivensoorten Godello, Treixadura en Albariño gebruikt. Voor rode wijn wordt voornamelijk de Mencia druif gebruikt. Andere blauwe druivensoorten zijn de Garnacha, Tina, Loureira, Brancellao, Espadeiro, Merenzao en Caiño

Ribeira Sacra wijn kopen

Voor wijn uit het wijngebied Ribeira Sacra kunt u terecht op WijnSpecialist.nl. Wij bieden u diverse wijnen uit deze streek, zowel rode als witte wijnen. Ook bieden wij u vele andere wijnen uit Spanje of één van de vele wijnlanden die er zijn. Alle wijn is te bestellen per fles. U kunt meerdere flessen bestellen en proeven. De wijnen worden aangeboden in alle prijsklassen en zijn te sorteren op verschillende kenmerken. De wijn is gemakkelijk online te bestellen en te betalen. De flessen worden vervolgens bij u thuis geleverd. Voor een heerlijke Spaanse wijn hoeft u de deur niet meer uit, ervaar het gemak van online kopen!

Loading...
Wacht a.u.b...