Plá de Bagés

Er zijn momenteel geen wijnen beschikbaar in deze categorie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor alternatieven of zoek anders.

Wijnen uit Pla de Bages (Spanje)

Pla de Bages is een klein Spaans wijngebied. Het gebied is gelegen achter Barcelona. Het was voor de Phylloxera epidemie één van de belangrijkste wijnstreken van Catalonië. In 1995 kreeg het gebied de D.O. status. Op dit moment zijn er in Pla de Bages 7 geregistreerde wijnproducenten. Het gebied ligt in het centrum van Catalonië en kent hoge temperatuurverschillen tussen de zomer en winter. De luchtvochtigheid is er lage aan de kust. De grond bestaat uit klei, zand en kalk. In dit wijngebied worden zowel witte als rode wijnen geproduceerd. Gemiddeld liggen de wijngaarden van Pla de Bages op zo’n 400 meter hoogte, dit is hoger dan in andere gebieden.

Uniek assortiment

Er zijn in Pla de Bages 7 geregistreerde wijnproducenten waarvan Masies d’Avinyó de belangrijkste is. Deze wijnproducent verkoopt de Abadal wijnen. De wijnproducenten produceren zowel witte als rode wijn. Voor de witte wijn worden de druiven Paredellada, Chardonnay, Picapoll en Macabeo gebruikt. Voor de rode wijn de Cabernet Sauvignon, Garnacham, Ull de Llebre en de Merlote.

Wijn kopen uit Pla de Bages

Bij de Wijnspecialist kunt u terecht voor een groot assortiment aan wijnen van over de hele wereld. Bent u nieuwsgierig naar een Spaanse wijn uit Pla de Bages, dan bent u ook bij ons aan het juiste adres. Wij bieden u vele Spaanse wijnen waaronder wijn uit deze streek. Op onze website vindt u een mooi overzicht van de verschillende wijnen. Deze kunt u filteren door te kiezen voor een kleur, prijs, jaar of wijnhuis. Zo blijven alle wijnen over die aan uw smaak voldoen. De wijnen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en zijn allen te bestellen per fles. U kunt dus ook verschillende flessen bestellen en deze proeven. Kopen doet u gemakkenlijk en snel. De wijn wordt vervolgens bij u thuis geleverd. Bent u op zoek naar een heerlijke wijn, bekijk dan nu ons online aanbod op WijnSpecialist.nl

Loading...
Wacht a.u.b...