Navarra

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Navarra (Spanje)

De wijnregio Navarra ligt in Noord-Spanje en maakt onderdeel uit van Baskenland. De streek grenst aan de wijnregio Rioja. In Navarra wordt al wijn geproduceerd vanaf de middeleeuwen. In die tijd werd er wijn geproduceerd voor de pelgrims die op weg waren naar Santiago de Compostela. In het wijngebied is het landschap zeer divers van droge vlaktes tot groene berghelling. Dit maakt dat ook de wijn die in dit gebied wordt geproduceerd zeer divers is. Voorheen werden hier veelal traditionele rosado’s geproduceerd. Dit zijn rose-wijnen. Tegenwoordig komen uit het gebied ook steeds meer kwalitatieve rode wijnen.

Exclusief assortiment

In Navarra worden diverse soorten wijnen geproduceerd. De meest verbouwde druif in dit gebied is de Garnacha. Dit is een veelzijdige druif die wordt gebruikt in zowel rode, witte als rosé wijnen. Uit de streek komen vele mooie droge rosé wijnen. Tegenwoordig komen er steeds meer rode wijnen uit de streek. De Tempranillo is ook een erg populaire druif in dit gebied. De witte wijnen worden geproduceerd uit de licht fruitige Macabeo en ook de Chardonnay wordt steeds meer gebruikt. Bekende wijnhuizen uit Navarra zijn Ochoa, Gulbenzu en Chivite.

Navarra wijn (online) kopen

Voor diverse wijnen uit de wijnstreek Navarra kunt u terecht bij de Wijnspecialist. Wij bieden een ruim aanbod aan heerlijke rosé wijnen uit deze streek. De streek staat bekend om zijn rosé wijnen maar tegenwoordig komen er ook steeds meer witte en rode wijnen uit de streek. De wijnen vallen in de gemiddelde prijsklasse en zijn te sorteren op onder andere druif, jaar en inhoud. Alle wijn bij de WijnSpecialist is te bestellen per fles. U kunt ook diverse soorten wijnen bestellen en deze proeven zonder dat u een hele doos hoeft te bestellen. De wijn is gemakkelijk te betalen en wordt bij u thuis geleverd. Bekijk het aanbod aan wijn uit Navarra nu op Wijnspecialist.nl.

Loading...
Wacht a.u.b...