Montsant

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Montsant (Spanje)

Het wijngebied 2001 is een subzone van Tarragona en heeft in 2001 een D.O. erkenning gekregen. Het gebied is relatief klein en ligt ten zuidwesten van Tarragona. De wijnbouw werd hier voornamelijk in kloosteroorden bedreven. De belangstelling voor de commerciële wijnbouw nam toe vanaf de jaren tachtig. De eerste wijngaarden in dit gebied werden met Syrah druiven aangeplant. Het klimaat is gematigd wat de wijnen in dit gebied ten goede komt. Er worden zowel rode als witte wijnen geproduceerd in Montsant. De prijs-kwaliteit verhouding van de wijnen uit deze streek is zeer goed.

Assortiment wijnen uit Montsant

In Montsant worden heerlijke rode en witte wijnen geproduceerd. Voor de rode wijn worden onder andere de druiven Syrah, Monastrell, Merlot, Mazuelo, Carinena, Garnacha tinta, Cabernet Sauvignon en Picapoll gebruikt. Voor witte wijnen worden de druiven Pansall, Chardonnay, Garnacha blanca, Parellada en Macabeo gebruikt. De wijnen uit Monsant zijn fruitig en mild vanwege het klimaat en verschil in bodemstructuur. Ook komen uit het gebied zoete dessertwijnen die worden gemaakt van witte of rode Garnacha druiven.

Wijn kopen uit Montsant

Voor rode en witte wijnen uit het Spaanse wijngebied Montsant kunt u terecht bij WijnSpecialist.nl. Wij bieden u een ruim aanbod aan wijnen uit deze streek. Daarnaast kunt u bij ons ook wijnen bestellen uit andere Spaanse streken of wijnlanden. Wij hebben vaak leuke aanbiedingen en een groot voordeel is dat u alle wijn per fles bij ons kunt bestellen. Zo kunt u ervoor kiezen om meerdere verschillende wijnen te bestellen en te proeven. De wijnen worden aangeboden in verschillende prijsklassen en zijn te sorteren op druif, jaar, wijnhuis en meer. Bekijk het uitgebreide aanbod aan wijnen en bestel gemakkelijk en snel online de wijn die het beste bij uw smaak past. Bekijk alle wijnen op WijnSpecialist.nl.

Loading...
Wacht a.u.b...