Montilla-Moriles

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Montilla-Moriles (Spanje)

Het Spaanse wijngebied Montilla-Moriles is gelegen in het zuidelijke deel van de provincie Cordoba. Het is een heuvelachtig gebied met een kalkrijke wat zanderige bodem. Het is één van de warmste gebieden van Spanje met een gemiddelde temperatuur in de zomer van wel 40 graden. Het wijngebied staat vooral bekend om de zoete dessertwijnen die hetzelfde worden bereid als de manier waarop sherry wordt gemaakt. De Pedro Ximenez druif is de belangrijkste druif in het gebied. Deze bevat veel suikers door de zon.

Uniek aanbod

De witte Pedro Ximenez druif vertegenwoordigt meer dan 95% van de aanplant in de Montilla-Moriles streek. Hier worden de zoete dessertwijnen gemaakt. Er zijn 3 categorieën wijnen uit deze streek. De eerste categorie is vinos jóvenes afrutados. Deze wijn wordt binnen een jaar na hun productie verkocht met een alcoholpercentage van 10 tot 12%. De Solera wijnen worden verkocht als Pale Dry, Medium Dry en Cream. Deze wijnen hebben een alcoholpercentage van 13 tot 15%. Al laatste zijn er de sterkere Solera wijnen die als Fino, Aloroso, Moscatel en Amontillado. Deze wijnen hebben een hoger alcoholpercentage dan 15%.  De wijnen worden altijd vergeleken met Sherry maar hebben toch een geheel eigen smaak.

Montilla-Moriles wijn bestellen

Bent u nieuwsgierig naar de heerlijke wijnen uit Montilla-Moriles, bekijk dan nu het aanbod op Wijnspecialist.nl. Wij bieden u verschillende wijnen uit deze Spaanse wijnstreek. De wijnen hebben hun eigen karakter en smaak. De wijn wordt aangeboden in de lage tot gemiddelde prijsklasse. Ook zijn er vaak vele aanbiedingen te vinden op onze website. De wijn is simpel en eenvoudig te bestellen via de webshop waar u door middel van filters al uw voorkeuren kan opgeven. De wijn die het beste bij uw smaak past zal verschijnen in een overzicht. Alle wijn is te bestellen per fles, u kunt ervoor kiezen om verschillende flessen te bestellen. Bekijk onze ruim aanbod en maak uw keuze op WijnSpecialist.nl.

Loading...
Wacht a.u.b...