Mentrida

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02

Wijnen uit Mentrida (Spanje)

De Spaanse wijnstreek Mentrida ligt tussen de provincies Madrid en Toleda, grenst in het noorden aan de wijngaarden van Vinos de Madrid en in het zuiden van Toledo. De streek bezit zo’n 30.000 hectare aan wijngaarden gelegen op een hoogte van 200 tot 500 meter. In deze wijnstreek worden veel rode wijnen geproduceerd. Oorspronkelijk werden er veel rode wijnen gemaakt met een hoog alcoholgehalte. Tegenwoordig worden er veel wijnen gemaakt met een alcoholpercentage onder de 13%. De druiven, bodem en het klimaat zorgen voor een uitstekende kwaliteit van de wijnen.

Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah

In Mentrida worden heerlijke rode wijnen geproduceerd van de blauwe druiven die in het gebied worden gebouwd. De Garnacha wordt aanbevolen. Tevens zijn de Tinto de Madrid en Cencibel toegestaan.  Daarnaast komen ook de Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah voor. Naast rode wijnen worden ook witte en rosé wijnen in deze streek geproduceerd. Witte druiven die in het gebied worden verbouwd zijn de Chardonnay, Macabeo, Sauvignon en Albillo.

Wijnen uit Mentrida bestellen

Een ruim aanbod aan Spaanse wijnen uit de streek Mentrida vindt u online bij de WijnSpecialist. Wij bieden u vele wijnen in verschillende prijsklassen. De wijnen zijn te filteren op diverse kenmerken waarna u kan kiezen uit een overzicht waarbij alle wijnen aan u voorwaarden voldoen. De wijnen zijn allen te bestellen per fles. U hoeft de wijn die u kiest dus niet in grote getale in te slaan. Ook is het mogelijk om diverse wijnen te bestellen en te proeven. De wijnen bestelt en betaalt u gemakkelijk online waarna deze bij u thuis worden geleverd. Geniet van een heerlijke Spaanse wijn uit Mentrida na uw bestelling bij WijnSpecialist.nl.

Loading...
Wacht a.u.b...