Manchuela

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Manchuela (Spanje)

Manchuela is één van de meest recente D.O’s in Spanje, deze werd sinds 28 juli 2000 officieel erkend. Het gebied ligt in het oosten van Centraal Spanje en greens aan La Mancha, Utiel Requena en Almansa. In de wijnstreek ligt zo’n 75.000 hectare aan wijngaard. De wijngaarden liggen allen op een hoogte van 600 tot 700 meter. De druiven vinden in de warme zomer afkoeling in de nacht door de vochtige en frisse wind vanuit de Middellandse Zee. Deze streek is zeer geschikt voor het verbouwen van blauwe druiven vanwege het grote temperatuur verschil overdag en in de nacht waardoor zich polyfenolen ontwikkelen. Ook worden er witte druiven verbouwd.

Exclusief assortiment

In de Manchuela streek wordt veel rode wijn gemaakt maar ook komt er heerlijke witte wijn uit het gebied. Voor de rode wijn zijn de toegestane blauwe druiven onder andere de Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Garnacha, Cencibel en de Moravia Dulce voor zoete rode wijn. Voor de witte wijn zijn onder andere de witte druiven Chardonnay. Macabeo, Sauvignon Blanc en Albillo toegestaan. Voor de witte wijnen is het minimum alcoholgehalte 11% vol, voor de rosé wijnen 11,5% vol. En voor de rode wijnen 12% vol.

Wijn bestellen uit Manchuela

Voor heerlijke Spaanse wijnen uit de wijnstreek Manchuela bent u bij ons aan het juiste adres. Bent u nieuwsgierig naar deze wijnen bekijk dan ons aanbod. Wij bieden diverse wijnen in de lage tot gemiddelde prijsklasse. De wijnen zijn gesorteerd op kenmerk en u kunt filters toepassen om tot een overzicht te komen dat aan uw smaak voldoet. Alle wijnen zijn te bestellen per fles. U kunt ervoor kiezen om meerdere wijnen te bestellen zodat u deze kunt proeven. De volgende keer kunt u dan een grotere hoeveelheid bestellen van de wijn die u het lekkerst vond. Betalen gaat snel en gemakkelijk en de wijn wordt bij u thuis geleverd. Wij bieden vele soorten wijn, er zal altijd een wijn tussen zitten die aan uw smaak en eisen voldoet. Bekijk alle soorten wijn op WijnSpecialist.nl en maak uw keuze.

Loading...
Wacht a.u.b...