La Mancha

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02

Wijnen uit La Mancha (Spanje)

La Mancha is de grootste wijnstreek van Spanje. Tevens herbergt deze wijnstreek de helft van alle wijngaarden van dit land. Het gebied ligt op de Centrale Hoogvlakte van Castilië ten zuiden van de hoofdstad Madrid. De weersomstandigheden in deze streek zijn extreem. Het is er droog en dor met hoge temperaturen terwijl het er in de winter erg koud kan zijn. Het klimaat zorgt voor gezonde condities in de wijngaarden waardoor de wijnbouw het er erg goed doet. Er kan veel goedkope wijn worden geproduceerd, vandaar dat La Mancha ook wel de wijnschuur van Spanje wordt genoemd. Aanvankelijk werd in de streek vooral witte bulkwijn geproduceerd van Airén, de meest aangeplante druif ter wereld. Door nieuwe technieken en apparatuur werden ook nieuwe druivenrassen aangeplant.

Exclusief assortiment

Uit La Mancha komen tegenwoordig zowel rode als witte wijnen van hoogstaande kwaliteit. De meeste wijnen zijn gemaakt van één of twee druivenrassen. Er worden zowel lokale druiven voor de wijnen gebruikt als internationale druiven. Voor de witte wijn wordt nog steeds de Airén gebruikt maar ook de Verdejo, Sauvignon Blanc, Chardonnay en Macabeo worden hier gebruikt voor de witte wijn. Voor rode wijn worden onder andere de druivenrassen Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon en Garnacha gebruikt. De wijnen uit deze streek staan garant voor een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. De wijnen zijn populair onder vele wijnliefhebbers en zeer betaalbaar.

Wijn kopen uit La Mancha

Bent u nieuwsgierig geworden naar de wijnen uit de grootste wijnstreek van Spanje, bekijk dan het aanbod aan wijnen uit La Mancha op onze website. Wij bieden u diverse soorten wijnen aan uit deze streek. De wijnen in ons assortiment vallen in verschillende prijsklassen. De wijnen zijn allen te bestellen per fles, een doos afnemen is niet nodig. Zo kunt u diverse soorten wijn bestellen en proeven. Wij bieden speciale aanbiedingen en de wijn is te sorteren op diverse kenmerken waardoor er voor u een duidelijk overzicht overblijft. Bekijk al onze wijnen op WijnSpecialist.nl en maak uw keuze. De wijn is online te bestellen en te betalen, voor een heerlijke Spaanse wijn hoeft u de deur niet meer uit.

Loading...
Wacht a.u.b...