Jumilla

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Jumilla (Spanje)

Jumilla is een Spaanse wijnstreek die sinds 1966 de D.O. status in bezit heeft. De streek ligt tussen Murcia en Yecla in het oosten van Spanje. Jumilla was lange tijd bekend vanwege de zware rode wijnen die vooral als mengwijnen werden gebruikt. Door diverse veranderingen worden in het gebied nu lichtere en kwalitatief goede wijnen geproduceerd. Het gebied beschikt over zo’n 41.000 hectare aan wijngaarden waarvan driekwart rond de stad Jumilla ligt. De wijngaarden bevinden zich op 400 tot 800 meter hoogte.

Unieke Spaanse streek

De belangrijkste druif in het wijngebied Jumilla is de Monastrell. Dit is een inheemse blauwe druif die al eeuwen geleden is aangeplant in het gebied. Monastrell is erg goed bestand tegen de droogte en hitte die heerst in dit gebied. De Monastrell wijnen uit de streek Jumilla zijn zeer beroemd, van de druif worden rode en rosé wijnen geproduceerd. Ook worden in het gebied andere druiven verbouwd zoals de Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot, Garnaca en Temperanillo. Ook komen witte wijnen uit dit gebied. Druiven die worden gebruikt voor het maken van witte zijnen zijn de Airén, Macabeo, Merseguera en Pedro Ximénez.

Eenvoudig wijn kopen uit Jumilia

Wijnspecialist biedt u tal van wijnen van over de hele wereld. Het assortiment bestaat onder andere uit vele Spaanse wijnen waaronder wijnen uit de wijnstreek Jumilla. De wijnen zijn te filteren op prijs, kleur, wijnhuis en meer. De wijnen uit Jumilla worden aangeboden in verschillende prijsklassen. Alle wijn is verkrijgbaar per fles. Zo kunt u meerdere wijnen bestellen om te proeven, het bestellen van een hele doos is niet nodig. De wijn is online eenvoudig te kopen op WijnSpecialist.nl. Bekijk nu ons aanbod en maak direct uw keuze!

Loading...
Wacht a.u.b...