Jerez

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03

Sherry uit Jerez(Spanje)

De Spaanse wijnstreek Jerez ligt tussen Sevilla en Cadiz in de streek Andalusië. Deze wijnstreek is uniek, in dit gebied wordt alleen de Jerez oftewel Sherry gemaakt. De klimatologische omstandigheden maken dit mogelijk. De Sherry is een bijzondere soort wijn. De wijn heeft een hoger alcoholpercentage dan gewone wijn, daarom wordt Sherry ook wel versterkte wijn genoemd. Het alcoholpercentage van deze wijn varieert tussen 15% en 23%. De Sherry is een grote groep van wijnen die volgens eeuwenoude traditie wordt gemaakt, de wijnen zijn verassend veelzijdig. Het sap wordt gemaakt van witte druiven.

Uniek aanbod

Uit Jerez komen diverse Sherry soorten. De sherry wordt gemaakt van het sap van witte druiven. Deze bestaat voor 90% uit de Palomino druif en uit de witte Pedro Ximenez en de witte Moscatel. Deze groeien in het wijngebied rondom de stad Jerez. Allereerst is er natuurlijk de droge sherry. De Fino is licht, fris en heeft een amandelsmaak. De Amontillado sherry is droog met een hazelnootsmaakje. Manzanilla is kruid en droog met een ziltachtige smaak. Medium sherry is wat zoeter met een volle en aromatische notensmaak. Een andere droge en volle sherry met een zoete smaak is de Oloroso. Amorosso is een half droge sherry met een houterige rooksmaak. Pale Cram is een lichtzoete sherry .

Online sherry uit Jerez kopen

Voor diverse soorten Sherry wijnen en sherry's uit de Spaanse streek Jerez kunt u terecht bij de WijnSpecialiast. Wij bieden u een groot aanbod aan sherry's uit deze streek. De wijnen zijn verkrijgbaar per fles en vallen in verschillende prijsklassen. Voor elke sherryliefhebber zit er wel heerlijke fles tussen. U kunt ervoor kiezen om meerdere flessen te kiezen en te proberen. De wijn/sherry is gemakkelijk te filteren op diverse kenmerken. Bekijk en het aanbod en maak uw keuze. U bestelt en betaalt de wijn gemakkelijk online waarna deze bij u thuis wordt gebracht. U hoeft uw huis niet meer uit voor een heerlijke en unieke fles sherry wijn.

Loading...
Wacht a.u.b...