Galicia

Er zijn momenteel geen wijnen beschikbaar in deze categorie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor alternatieven of zoek anders.

Wijnen uit Galicia (Spanje)

Galicia is geen gebied in Spanje dat in het uiterste noordwesten van het Iberische Schiereiland is gelegen aan de Atlantische Oceaan. Rias Baixas is de belangrijkste D.O. in het gebied waardoor Galicia wat betreft wijnen in de belangstelling kwam te staan. De afgelopen 10 jaar heeft het gebied zich op het gebied van wijn erg ontwikkeld. Vooral de productie van witte wijn is hier belangrijk. De Albariño uit deze streek is mogelijk één van de beste witte wijnen uit heel Spanje. In de streek treft men nu vele vernieuwde en totaal nieuwe bodegas. Er wordt hier veel aandacht besteedt aan de kwaliteit van de druiven waardoor ook de wijnen uit deze streek van uitstekende kwaliteit zijn.

Rood en wit!

In deze wijnstreek worden zowel witte als rode wijnen geproduceerd. Er zijn verschillende variëteiten toegestaan. Voor de witte wijn is de Albariño de belangrijkste druif. 90% van de wijngaarden in deze streek is met deze druif aangeplant. De beste wijnen worden van deze druif gemaakt. De druif heeft een hoog suikergehalte wat de wijnen een verfijnde aroma met fruitige smaak geeft. Andere belangrijke witte druiven in de streek zijn de Treixadura, Loureira blanca, Torrontés en Caiño blanco. Voor rode wijnen worden onder andere de blauwe druiven Brancellao, Caiño Tinto, Espadeiro, Loureira Tinta, Mencía en Sousón gebuikt.

Wijnen bestellen uit Galicia

Voor heerlijke wijn uit de Spaanse streek Galicia bent u bij de WijnSpecialist aan het juiste adres. Wij bieden u een ruim aanbod aan diverse wijnen uit verschillende landen en streken. Alle wijnen zijn online te bestellen per fles, na uw bestelling worden deze bij u thuis geleverd. In Galicia worden zowel witte als rode wijnen gemaakt. De witte wijnen behoren tot de beste van Spanje. De wijnen vallen in verschillende prijsklassen en zijn te sorteren op druif, prijs, jaar en meer. Bekijk het aanbod online en maak uw keuze. Bekijk ook het aanbod aan alle wijnen uit de andere landen op WijnSpecialist.nl.

Loading...
Wacht a.u.b...