Emporda Costa Brava

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Emporda Costa Brava (Spanje)

De wijngaarden van wijnstreek Emporda Costa Brava liggen in het noordoosten van Spanje en grenzen aan de Middellandse Zee in het oosten en aan Frankrijk in het Noorden. Van oudsher werden hier zoete wijnen geproduceerd. De wijngaarden liggen van 200 meter boven zeespiegel tot op zeeniveau. De bodem is bruin met kalksteen. Het klimaat is mediterraan. Uit de streek komen zowel witte, rosé als rode wijnen. De witte wijnen uit deze streek zijn wijnen met vrij veel body.

Veel verschillende druiven

De belangrijkste druif in Emporda Costa Brava is de Cariñena. Deze druif wordt vooral gebruikt voor de rosados. Hier wordt ook de Garnacha Tinta druif voor gebruikt.  De meest geproduceerde wijn is de rosado. Toegestane witte druiven in deze streek zijn onder andere de Garnacha Blanca, Cabernet Sauvignon, Macabeo en Ull de Llebre. Voor rode wijnen worden onder andere de Merlot en Cabernet Sauvignon gebruikt. Tot de beste wijnen uit dit gebied kunnen onder andere de Chardonnay, Finca Garbet, Gran Claustro en Mas Oller worden gerekend.

Emporda Costa Brava wijnen bestellen

Als wijnliefhebber bent u bij de Wijnspecialist aan het juiste adres. Op onze website bieden wij u een ruim assortiment aan wijnen uit alle wijnlanden en wijnstreken. Ook voor wijn uit de Spaanse streek Emporda Costa Brava kunt u bij u terecht. U kunt de verschillende wijnen uit Emporda Costa Brava eenvoudig in onze webshop kopen! Bekijk het aanbod aan rode, witte en rosé wijnen uit deze streek en maak uw keuze. De wijnen kunnen worden gefilterd op diverse kenmerken zodat het nog makkelijker wordt om een keuze te maken. Alle flessen zijn te bestellen per stuk. Bevalt de wijn u, dan kunt u deze natuurlijk altijd in grotere getalen aanschaffen. Bekijk het aanbod op WijnSpecialist.nl en bestel gemakkelijk online de wijn van uw smaak.

Loading...
Wacht a.u.b...