Costers del Segre

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Costers del Segre

Costers del Segre bestaat uit vier zones die samen beschikken over 3800 hectare aan wijngaard. De bodem van deze streek bestaat uit zanderige toplagen met kalksteen. De hoogte van de wijngaarden is verschillend. Het klimaat in Costers del Segre is uitgesproken met zeer hete zomers en koude winters. De neerslag is beperkt. In het gebied worden zowel rode, witte als rosé wijnen geproduceerd met een alcoholpercentage dat tussen de 9,5 en de 13,5 procent ligt. Uit de streek komen de traditionele wijnen uit de kleinere bodegas en de wijnen uit de moderne bodegas.

Chardonnay, Garnacha Blanca, Parellada, Macabeo en Xarel lo

In Costers del Segre worden diverse rode en witte wijnen geproduceerd. Een groot deel van de druiven die in deze streek worden geproduceerd zijn echter bestemd voor de bereiding van Cava. Witte druiven in deze streek zijn onder andere de Chardonnay, Garnacha Blanca, Parellada, Macabeo en Xarel lo. Blauwe druiven zijn onder andere de Merlot, Mazuelo, Trepat, Monastrell en Cabernet Sauvignon. De traditionele wijnen hebben een wat meer artesanaal karakter, daarnaast zijn er ook de wijnen die worden gemaakt in de moderne wijnhuizen. De meeste witte en rosé wijnen zijn jonge wijnen. Alleen de rode wijnen uit het gebied gaan richting Crianza.

Online Wijn kopen uit Costers del Segre

Bent u nieuwsgierig naar de wijnen uit de Spaanse wijnstreek Costers del Segre, bekijk dan ons online aanbod op WijnSpecialist.nl. We bieden diverse wijnen uit deze streek in de lage tot gemiddelde prijsklasse. Binnen iedere prijsklasse kunt u wel een goede wijn kopen! De wijn is te bestellen per fles en wordt nadat deze is besteld bij u thuis geleverd. U kunt verschillende flessen samen bestellen. Bekijk naast het aanbod uit Costers del Segre ook de wijnen uit de andere Spaanse wijnstreken of andere wijnlanden. Bekijk het aanbod online op onze overzichtelijke pagina’s en maak vervolgens uw keuze. Voor een heerlijke wijn hoeft u de deur niet meer uit, deze bestelt u bij de WijnSpecialist.nl.

Loading...
Wacht a.u.b...