Catalonië

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Catalonië (Spanje)

Catalunya of Catalonië ligt in het noordoosten van Spanje en grenst aan Frankrijk. In deze streek werd al wijnbouw bedreven in de 5e eeuw voor Christus. In de laatste decennia deden moderne technieken hun intreden. De kwaliteit van de wijnen is in de loop der jaren flink gestegen. De wijnstreek kent verschillende bodemstructuren en ook diverse klimaatzones. De wijnbouw in dit gebied is hierdoor erg divers. Uit het gebied komen heerlijke rode wijnen maar ook witte wijnen die bestaan uit blends van meerdere druivensoorten.

Veel verschillende druivenrassen

Uit Catalonië komen kwaliteitswijnen gemaakt van vele verschillende druivensoorten. Ook komt er cava uit dit gebied gemaakt van Macabeo, Xarel-lo en Parellada. Voor rode wijnen wordt veelal de inheemse soort Garnacha Tinta gebruikt. Verder naar het zuiden komen de druiven Bobal en Monastrell voor. Ook zijn er nog de recent ingevoerde blauwe en witte druivensoorten zoals Müller-Thurgau, Syrah, Merlot, Pinot Noir en Pinot Blanc. De Franse en Duitse druifsoorten hebben gezorgd voor een nieuwe stijl in deze streek. Vele wijnen bestaan uit blends van de traditionele druivensoorten in combinatie met de nieuwe druivensoorten.

Wijn kopen uit Catalonië

De WijnSpecialist biedt u diverse wijnen uit het Spaanse Catalonië. Uit deze streek komen heerlijke rode en witte wijnen. Ook de Cava uit deze streek is zeer populair. Het aanbod aan wijn uit deze streek vindt u in een handig overzicht. U kunt de wijnen sorteren op prijs, kleur, druif of wijnhuis. De wijn bestelt u gemakkelijk online en wordt vervolgens bij u thuis geleverd. Het is mogelijk om verschillende wijn te proberen, de wijn bestelt u namelijk bij ons per fles in plaats van per doos. De wijn wordt aangeboden in diverse prijsklassen. Bekijk ons ruime aanbod aan diverse wijnen uit Catalonië, een andere Spaanse streek of wijn uit één van de andere wijnlanden. Online wijn kopen is nog nooit zo makkelijk geweest! 

Loading...
Wacht a.u.b...