Castilla y Leon

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02

Wijnen uit Castilla y Leon (Spanje)

Castilla y Leon is een wijngebied ten noordwesten van Madrid. Tegenwoordig is het één van de meest fascinerende wijngebieden van Spanje terwijl de streek zo’n 25 jaar geleden nog onbekend was. Er worden vele moderne wijnen gemaakt van frisse witte wijnen tot krachtige rode wijnen. De wijngaarden in het gebied liggen op 500 tot 900 meter boven de zeespiegel. Het klimaat is er extreem met lange koude winters en droge zomers. Deze omstandigheden maken dat het sap van de druiven extra rijk en geconcentreerd wordt. De regio kent 7 DO’s  waaronder Rueda, Rubera del Duero, Bierzo, Toro en Leon.

Tinta del Pais, Malbec, Merlot en Garnacha

Uit Castilla y Leon komen zowel heerlijke witte als rode wijnen. Uit de DO Ruedo komt bijna alleen maar witte wijn. De Verdejo druif komt hier vandaan. In Ribera del Duero worden daarentegen voornamelijk rode wijn gemaakt van Tinta del Pais, Malbec, Merlot en Garnacha. Uit Bierzo komen zowel heerlijke witte wijnen als Godello en Dona Blanca en ook Rode wijnen waarvan 75% van het sap van de Mencia moet worden gemaakt. Uit Toro komt krachtige rode wijn gemaakt van de Tinto de Toro. Ook worden hier witte wijn en rosé wijn gemaakt van Malvasia, Verdejo en Garnacha. Uit León groeien een aantal zeer plaatselijke exoten zoals de witte Albarin Blanco en Prieto Picudo.

Wijnen kopen uit Castilla y Leon

Voor rode, witte of rosé wijn uit Castilla Y Leon bent u bij de WijnSpecialist aan het juiste adres. Wij verkopen wijn uit dit Spaanse wijngebied in verschillende prijsklassen. De wijnen zijn allen online te bestellen per stuk. U heeft de mogelijkheid om meerdere wijnen te bestellen en te proeven, het bestellen van een hele doos is bij ons niet nodig. Bekijk het aanbod en sorteer op onder andere prijs, druif of wijnhuis. U houdt een overzicht over met alle wijnen die aan uw smaak voldoen. Maak uw keuze uit ons ruime assortiment op WijnSpecialist.nl.

Loading...
Wacht a.u.b...