Calatayud

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Calatayud (Spanje)

Catalayud is een wijngebied in Spanje. Het gebied grenst in het oosten aan Cariñena en in het westen aan Soria. Het is een zeer oud wijngebied dat stamt uit de Romeinse tijd. De wijngaarden in Calatayud liggen op een poreuze bodem met een hoog kalksteengehalte. Het klimaat in deze streek is continentaal met een milde zomertemperatuur. Tussen dag en nacht vinden enorme temperatuurverschillen plaats die van grote invloed zijn op de druiven. Hierdoor ontstaan unieke wijnsoorten. Er zijn behoorlijk veel druivensoorten in Calatayud. Uit het gebied komen zowel heerlijke rode als witte wijnen.

Uniek assortiment

Ruim 80% van de aangeplante druiven in het wijngebied Calatayud bestaat uit rode druiven. De belangrijkste rode druifsoort is de Garnacha Tinta. Daarnaast zijn de traditionele Mazuela, Garnacha Blanca en Viura ook belangrijk in het gebied. Daarnaast zijn er ook heel wat geïmporteerde druivensoorten zoals de Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah. De wijnen uit dit gebied zijn fris en hebben een lager alcoholpercentage dan gewend. Ook worden er rosé en witte wijnen in het gebied geproduceerd. De rosé wijnen worden onder andere gemaakt van de Tempranillo en Garnacha. Voor de witte wijn wordt onder andere Chardonnay en Viura gebruikt.

Online wijn bestellen uit Catalayud

De Wijnspecialist is dé specialist op het gebied van alle soorten wijn. Wij bieden u een ruim assortiment van wijnen over de hele wereld. Zo ook wijnen uit Spanje en het wijngebied Catalayud. De wijn wordt aangeboden in de lage prijsklasse en zijn per fles online te kopen. Het aanbod is online te bekijken op WijnSpecialist.nl. Alle wijn kan hier worden gesorteerd op onder andere druifsoort, wijnhuis en prijsklasse. De wijn bestelt en betaalt u gemakkelijk online waarna deze bij u thuis wordt geleverd. Voor een heerlijke Spaanse wijn hoeft u de deur niet meer uit. Bekijk ons aanbod en onze speciale aanbiedingen op WijnSpecialist.nl.

Loading...
Wacht a.u.b...