Balearen

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit de Baleare (Spanje) 

De Spaanse eilanden Mallorca, Menorca en Ibiza vormen gezamenlijk de Spaanse wijnregio Balearen. Hier worden heerlijke wijnen gemaakt door lokale wijnmakers. Mallorca is van deze eilanden het enige eiland met een eigen DO-classificatie. Het eiland heeft er zelfs twee de Do Ninissalem en Pla i Llevant. Op het eiland worden internationale wijnen gemaakt maar er wordt vooral wijn gemaakt van plaatselijke druiven. De wijn verlaat het eiland in veel gevallen niet. De wijnen op de Balearen hebben een uitstekende kwaliteit en uitgesproken karakter. Dit komt dankzij de inheemse druivensoorten waarmee ze worden gemaakt. De wijnmakerijen op de eilanden zijn tegenwoordig uitgerust met de meest technologische snufjes.

Rood, wit en rosé

Op de Balearen worden zowel heerlijke rode als witte wijnen geproduceerd. Voor de rode wijn worden onder andere de druivensoorten Manto Negro, Monastrell, Syrah, Merlot, Callet en Cabernet Sauvignon geplant. Voor de witte wijn worden onder andere de druivensoorten Chardonnay, Premsal Blanc, Moll, Macabeo en Muscat geplant. Daarnaast komen er ook heerlijke rosé wijnen uit het gebied. Veel toeristen genieten tijdens hun vakantie van de vele locale wijnen!

Wijn kopen uit de Balearen

Voor heerlijke Spaanse wijn uit de Balearen kunt u terecht bij de WijnSpecialiast. Wij bieden een ruim assortiment aan heerlijke wijnen uit diverse landen en wijnstreken. U kunt de wijn sorteren op onder andere prijsklasse, soort, jaar en wijnhuis. Indien u de wijnen sorteert blijft er een overzicht over aan wijnen die aan uw smaak voldoen. Maak vervolgens uw keuze en bestel uw wijn gemakkelijk online. Het kopen van de wijnen is een eenvoudig en betrouwbaar proces. De wijnen worden aangeboden in verschillende prijsklassen en zijn te koop per fles. Bekijk het ruime aanbod en bestel een heerlijke Spaanse wijn uit de Balearen bij de WijnSpecialist.nl. 

Loading...
Wacht a.u.b...