Andalusië

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Andalusië (Spanje)

Andalusië of Andalucia is een autonome regio in Spanje. In deze regio liggen verschillende wijngebieden. De wijngebieden in Andalusië zijn: Málaga, Montilla-Moriles, Condado de Huelva, Granada en Jerez. De wijngebieden in deze regio behoren tot de oudste van Spanje en misschien ook wel van heel de wereld. Al 1100 jaar voor Christus werden de eerste wijnstokken geplant in het gebied wat nu Jerez is. In die tijd werden in de streek alleen hele zoete sterke wijnen gemaakt. Op dit moment worden er vele soorten heerlijke wijnen gemaakt in Andalusië. De sherry uit Jerez is er daar één van. De laatste jaren komen er ook veel witte jonge wijnen uit de streek.

Unieke druivensoorten

Uit Andalusië komt de Sherry, een kwaliteitswijn die al vele honderden jaren wordt gedronken. De wijn heeft een karakteristieke smaak dankzij de lange en bijzondere rijping van deze wijn. Uit Andalusië komt niet alleen de Sherry maar ook worden hier hele zoete wijnen geproduceerd. Uit Montaila-Moriles komen voornamelijk de zoete wijnen met een alcoholpercentage van 15%. Deze wijnen zijn veelal bedoeld als dessertwijn. Uit Málaga komen de madera achtige wijnen en ook brandy de Spaanse cognac komt uit het gebied. Vanwege de verandering in de markt komen er ook witte jonge wijnen uit het gebied, de joven afrutado. In Condado de Huelva worden vooral de traditionele droge zoete wijnen geproduceerd.

Online wijn bestellen uit Andalusië

Indien u benieuwd bent naar de verschillende wijnen uit de regio Andalucia, bekijk dan ons aanbod op WijnSpecialist.nl. Op onze website vindt u diverse soorten wijn uit de regio Andalucia. Kiest u voor een traditionele droge wijn of juist voor een karakteristieke Sherry wijn? Wij bieden het allemaal. De wijnen worden aangeboden in verschillende prijsklassen en zijn allemaal per fles te kopen. Wijnen kunnen worden gesorteerd op druif, kleur, prijsklasse of wijnhuis. Sorteer de wijn en kies uiteindelijk de wijn die het beste bij uw smaak past. Wij bieden u een ruim aanbod en speciale aanbiedingen. Kies een wijn en bestel deze gemakkelijk online bij de Wijnspecialist.nl.

Loading...
Wacht a.u.b...