Spanje

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05

Rode wijnen uit Spanje

Spanje is het grootste wijnland ter wereld qua oppervlakte van de wijnbouwgrond, maar doordat veel wijngebieden in Spanje een lage opbrengst hebben door de droogte is, staat het land qua volume op de derde plaats van wijn producerende landen in de wereld. De wijnen die in Spanje geproduceerd worden, komen veelal van de eigen Spaanse druivenrassen, maar daarnaast experimenteert met in Spanje ook met de allochtone druiven. Een goed resultaat van deze experimenten is de Petit Verdot. Dit is een druif die goed gedijt in Spanje. Van deze druif worden in Spanje krachtige wijnen gemaakt, die u bijvoorbeeld goed kunt drinken bij een gerecht met wild of steak.

Assortiment rode wijnen in Spanje

De duif die het meest gebruikt wordt voor het produceren van rode wijnen in Spanje is de Tempranillo. Deze bekendste druif uit Spanje wordt vooral veel verbouwd in Navarra en Rioja. De Rioja is een wijngebied, gelegen in het noorden van Spanje. Deze wijnstreek is de belangrijkste wijnstreek uit Spanje en ook één van de belangrijkste in Europa. De wijnen in dit gebied bestaan voor 80 % uit de eerder genoemde Tempranillo druif en voor 20 % uit bijvoorbeeld Merlot of Cabernet Sauvignon. De topwijnen die in deze streek worden gemaakt kunt u vaak nog jaren bewaren.

Rode wijn uit Spanje kopen bij Wijnspecialist.nl

Bent u benieuwd naar de rode wijnen uit Spanje, kijk dan eens verder op Wijnspecialist.nl. Wij bieden u een groot assortiment aan rode wijnen en u kunt bij ons te allen tijde profiteren van de beste aanbiedingen. De wijnen zijn bij ons eenvoudig te bestellen en is de wijn op voorraad dan geldt bij ons, vandaag besteld, morgen in huis.

Loading...
Wacht a.u.b...