Nieuw Zeeland

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Rode wijnen uit Nieuw-Zeeland

De rode wijnen uit Nieuw-Zeeland zijn erg populair over de gehele wereld. Dit komt, doordat men in Nieuw-Zeeland veel heeft geëxperimenteerd met diverse druiven en omdat de bodem en het klimaat in elke wijnstreek weer anders zijn en nieuwe mogelijkheden bieden. In de wijnstreek Martinborough maakt men een zeer goede Pinot Noir die kan concurreren met de top van de wijnen uit Bordeaux. De bodem in deze wijnstreek bevat klei, kiezel en slik en dat blijkt nou net uitstekend samen te gaan met de Pinot Noir die normaliter lastig te verbouwen is.

Exclusief assortiment!

Naast de Pinot Noir worden er in Nieuw-Zeeland natuurlijk nog meer rode wijnen geproduceerd. Waar de Pinot Noir het goed doet in de Martinborough en Marlborough vanwege het koele klimaat en de goede bodem, daar doet de Merlot het juist heel goed in Auckland en Hawke’s Bay. De Merlot is van oorsprong een wijn uit Bordeaux, maar wordt nu ook veel aangeplant in wijnstreken in de ‘nieuwe wijnlanden’, waaronder dus ook in Nieuw-Zeeland. De derde rode wijn die het ontzettend goed doet in Nieuw-Zeeland en ook overal ter wereld enorm goed bekend staat is de Cabernet Sauvignon die ook in Hawke’s Bay geproduceerd wordt.

Rode wijn uit Nieuw-Zeeland kopen bij Wijnspecialist.nl

Al met al kunnen we dus zeggen dat Nieuw-Zeeland een aantal zeer goede rode wijnen produceert. Bent u benieuwd naar de smaak van rode wijnen uit dit land kijk dan snel eens rond op de site van Wijnspecialist.nl en ontdek  ons grote assortiment aan rode wijnen. U kuby hier zowel goedkope als duurdere exclusieve rode wijnen uit Nieuw-Zeeland kopen. Maak gebruik van onze aanbiedingen, van ons steeds vernieuwende assortiment en bestel de wijn die bij u past.

Loading...
Wacht a.u.b...