Nederland

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Rode wijnen uit Nederland

Nederland behoort tot één van de nieuwe wijnlanden. De meeste wijnstreken in Nederland zijn te vinden in Gelderland en Limburg, maar daarnaast zijn er ook wijnstreken die meer naar het noorden zijn gelegen. Zo wordt er, ondanks de koele temperatuur, zelfs wijn in Groningen geproduceerd. Het zuiden van Limburg is echter toch de beste plek in ons land voor het verbouwen van wijn. Dit komt onder andere, omdat de lössbodem ontzetten vruchtbaar is. In totaal wordt er in Nederland zo’n 900.000 liter wijn geproduceerd en er zijn op dit moment circa 170 commerciële wijngaarden en dat aantal groeit gestaag.

Nederlandse rode wijnen

In Nederland worden naast een aantal oudere klassieke wijnen ook een aantal nieuwere wijnen geproduceerd. Voorbeelden hiervan zijn de Regent, een wijn die ook goed gedijd onder de Nederlandse weersomstandigheden. Dit komt door de vroegrijpheid van de druif. De Cabernet Cortis, een kruising tussen de druiven Cabernet Sauvignon en Cabernet Solaris, doet het ondanks de kou ook erg goed in ons land. Al met al kunnen we zeggen dat Nederland nieuwe, maar goede wijnen produceert.

Online wijnen bestellen

Wijnspecialist.nl heeft diverse goedkopere en duurdere Nederlandse rode wijnen in het assortiment zitten. Bent u benieuwd naar de Nederlandse rode wijnen en wilt u deze toch een keer proberen. Dan bent u bij ons aan het goede adres. U kunt hier goede informatie krijgen over de verschillende rode wijnen uit Nederland die u tegen een voor een mooie prijs in de webshop kan kopen! Wij bieden u goede aanbiedingen en daarnaast geldt bij ons, wanneer de wijn voorradig is, vandaag besteld, morgen in huis. Nieuwgierig? Kijk snel op onze site en vind de wijn die bij u past!

Loading...
Wacht a.u.b...