Libanon

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Rode wijnen uit Libanon

Libanon behoort tot de oudste wijnlanden van de wereld. De wijnen die men hier al zo’n 5000 jaar produceert, komen voornamelijk van druivenrassen uit Frankrijk. Een goede plek in Libanon voor het verbouwen van de druiven is de Bekaa Vallei. Er komt hier een droog klimaat voor met net genoeg regen en heel veel zon. Tijdens de nacht koelt het hier aardig af, waardoor de druiven goed kunnen rijpen. De wijnen uit Libanon hebben een goede reputatie en worden over de hele verkocht. Ook wij bieden u diverse lekkere rode wijnen aan uit dit land.

Veel verschillende druivenrassen

De druivenrassen die in dit land gebruikt worden voor het verbouwen van wijn komen, zoals eerder gezegd, voornamelijk uit Frankrijk. Zo worden er voor de rode wijnen vooral de druivenrassen Cabernet Sauvignon, de Carignan en de Cinsault gebruikt. De Cinsault is een rode wijn met een fruitige mondsmaak en een sterke aroma. Naast deze Franse druivenrassen verbouwd met in Libanon ook enkele inheemse soorten druiven. Dit zijn de Merwah, de Youssefi en de Obaideh.

libanese rode wijn kopen

Bent u benieuwd naar de Libanese rode wijnen, kijk dan eens rond op onze site. Wij bieden diverse goedkopere en duurdere rode wijnen uit Libanon aan. De wijnen uit Libanon zijn voor een goede prijs te kopen!  Deze wijnen zijn eenvoudig te bestellen via onze website en wanneer de deze voorradig zijn geldt bij ons, vandaag besteld morgen in huis. Nieuwsgierig naar ons assortiment? Kijk snel verder op onze site en vind de wijn die bij u past!

Loading...
Wacht a.u.b...