Italië

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05

Rode wijnen uit Italië

In Italië worden veel kwalitatief goede rode wijnen geproduceerd. Dit land is daarnaast ook één van de grootste wijnlanden ter wereld. Het klimaat in Italië is uiterst geschikt voor wijnbouw en daarnaast werkt ook de vruchtbare bodem erg mee bij het produceren van wijnen. De wijnbouwgebieden liggen verspreid over het hele land waardoor er een enorme diversiteit aan wijnsoorten is ontstaan. Elke wijnregio maakt zijn eigen unieke wijnen wat zorgt voor de vele verschillende wijnen in dit land. 

Veel gebieden en streken

Piedmonte is een wijngebied in Noord-Italië dat zeer goede wijnen produceert. Vooral de Nebbiolo druif die in deze wijnstreek verbouwd wordt behoort tot één van de beste ter wereld. Op de eilanden Sicilië en Sardinië vindt men veel wijnen die krachtig zijn van smaak en die u goed kunt bewaren. De krachtige smaak komt vooral, omdat deze eilanden vooral uit vulkanische bodem bestaan. Enkele bekende blauwe druivenrassen die hier worden verbouwd en worden gebruikt voor rode wijn zijn op Sardinië de Cagnulari, Cannonau en de Carignano druif en op Sicilië de Nero d’Avola en de Syrah.

Italiaanse rode wijnen kopen bij Wijnspecialist.nl

Wijnspecialist.nl biedt u diverse rode wijnen uit Italië aan. U kunt hier de beste, lekkerste Italiaanse kwaliteitswijnen online kopen! In ons assortiment hebben wij goedkopere, maar ook duurdere Italiaanse rode wijnen. Voor iedere portemonnee dus wat wils. Daarnaast vindt u bij ons de beste aanbiedingen en goede seizoensgebonden acties. De wijnen zijn eenvoudig te bestellen en bij ons geldt, vandaag besteld, morgen in huis mits deze wijn voorradig is. Mocht dit niet zo zijn, dan kunnen wij deze wijn altijd bijbestellen.

Loading...
Wacht a.u.b...