Chili

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Rode wijnen uit Chili

Chili is een ideaal land om wijn te verbouwen. Dit komt doordat er een warm klimaat heerst en de grond erg vruchtbaar is. Tevens komt er in dit land geen druifluis voor. In Chili maakt men veel gebruik van de Europese druivenrassen echter zijn de wijnen hier veelal fruitiger en soepeler van smaak. Men produceert de meeste wijnen van één druivenras en de beste rode wijn die u hier vindt wordt gemaakt van de blauwe druif Cabernet Sauvignon.   

Uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen

De belangrijkste blauwe druivenrassen die in Chili wordt gebruikt om rode wijn van te maken zijn de Cabernet Sauvignon en de Merlot. Deze druivenrassen komen oorspronkelijk uit Europa en gedijen ontzettend goed in Chili. Zo ook de Carmenère. Dit is een druivenras uit Bordeaux waarvan men dacht dat hij was uitgestorven, maar niets bleek minder waar. In Chili groeide deze druif nog wel en de wijnen die men van deze druif maakt zijn bijzonder van smaak. U kunt deze Carmenère vergelijken met een stevige Merlot.

Chileense rode wijn kopen

Bij Wijnspecialist.nl kunt u diverse soorten Chileense rode wijnen kopen. Bent u nieuwsgierig naar een bepaalde soort of wilt u gewoon eens iets anders proberen dan is Wijnspecialist.nl de ideale site voor u. Zo hoeft u bij ons niet meteen een hele doos wijn van één soort af te nemen, maar kunt u ook gewoon per fles bestellen. Dit is een groot voordeel wanneer u op zoek bent naar een passende rode wijn en een paar verschillende soorten wilt proberen.

Loading...
Wacht a.u.b...