Argentinië

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02

Rode wijnen uit Argentinië

Argentinië is een groot wijnland, gelegen in Zuid-Amerika. In dit land worden diverse lekkere rode wijnen geproduceerd en geëxporteerd naar het buitenland.  Het belangrijkste wijngebied in Argentinië is Mendoza. De helft van de wijnen die men hier produceert zijn rode wijnen. Vroeger gebruikte men vaak de Criolla druif voor het produceren van wijn, maar tegenwoordig maakt men hier toch het meeste wijn van de Europese Malbec druif.

Groot en uitgebreid assortiment

De blauwe druif waarvan men in Argentinië het meest gebruik maakt bij het maken van een rode wijn is de Malbec. Deze druif wordt bij één derde deel van alle rode wijnen gebruikt. De wijnen van de Malbec druif zijn erg robuust te noemen en bevatten veel smaak door de dikke schil van de Malbec druif. Op plaats twee vinden we de Bonarda die in ongeveer één kwart van de rode wijnen wordt gebruikt. Naast deze twee blauwe druivensoorten zijn ook de Shiraz en de Cabernet Sauvignon erg belangrijk.

Rode Argentijnse wijnen kopen

Bij wijnspecialist kunt u diverse rode wijnen kopen uit Argentinië. Wij bieden wijnen van de goedkopere tot de duurdere klasse aan. Wilt u toch eens een lekkere rode wijn proberen uit ons assortiment dan heeft u bij ons de mogelijkheid om deze per fles te bestellen. Het voordeel voor u is dat u rustig een paar verschillende Argentijnse rode wijnen kunt proeven zonder dat u meteen een hele doos aan moet schaffen van dezelfde soort. Benieuwd naar ons aanbod? Kijk snel naar ons assortiment en vind de wijn die bij u past!

Loading...
Wacht a.u.b...