Prosecco

Er zijn momenteel geen wijnen beschikbaar in deze categorie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor alternatieven of zoek anders.

Prosecco

Een prosecco is een Italiaanse mousserende wijn. Deze mousserende wijn wordt gemaakt van de glera druif, die ook wel de prosecco druif wordt genoemd. Prosecco is afkomstig uit de Italiaanse streek Veneto, dat ongeveer op 50 kilometer afstand ligt van de bekende stad Venetië. Mousserende wijnen die niet in deze regio worden geproduceerd, mogen dus ook geen prosecco worden genoemd.

Groot en exclusief assortiment

Prosecco komt dus uit de Italiaanse streek Veneto. Er zijn twee verschillende varianten prosecco te verkrijgen. De meest gebruikte variant is de spumante, maar prosecco kan ook als frizzante worden gekregen. Een spumante is een mousserende wijn die meer dan drie bar druk bevat en een frizzante is een half mousserende wijn en bevat dus minder koolzuur. Een prosecco spumante is in drie types te verkrijgen, namelijk brut, extra dry en dry. Hierin is brut de droogste variant en dry de minst droge variant. In Italië wordt er voornamelijk de extra dry prosecco gedronken, terwijl in Nederland er het meeste vraag is naar de brut variant. Een prosecco moet altijd gekoeld worden gedronken. Een prosecco wordt vaak gedronken als aperitief en kan ook erg goed worden verwerkt in een cocktail. De wijnspecialist biedt u natuurlijk ook heerlijke prosecco's aan. Het assortiment is divers en natuurlijk zult u bij ons niet mis vragen. De Italiaanse streek kent een aantal goede wijnhuizen die heerlijke prosecco's produceren. Deze prosecco's hebben een fruitige smaak en zullen u aangenaam verrassen. Een geopende prosecco, kan net als de overige mousserende wijnen natuurlijk niet onbeperkt bewaard blijven. Ook een prosecco kan ongeveer drie dagen bewaard blijven, zolang deze maar goed is afgesloten en natuurlijk gekoeld bewaard blijft.

Goede en goedkope Prosecco's kopen

Een diverse aanbod van heerlijke prosecco's vindt u natuurlijk bij de wijnspecialist. De wijnspecialist heeft zeker weer de moeite gedaan om u heerlijke prosecco's aan te kunnen bieden. Deze kunt u in de webshop bekijken en kopen. Besteld u een heerlijke prosecco, wordt deze na een aantal werkdagen bij u thuis bezorgd. U hoeft hier dus de deur niet voor uit. Geniet van een heerlijke prosecco tegen een prachtige prijs. Bij ons zult u nooit te veel betalen. Laat u ook geregeld verrassen, door de verschillende aanbiedingen die voorbij komen.

Loading...
Wacht a.u.b...