Nederland

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Nederlandse wijnen

U zou het zo niet zeggen, maar toch is het waar. Neerland is een van de nieuwe wijnlanden. Er wordt niet heel veel wijn geproduceerd en u zult hier ook niet meteen hele grote wijngebieden vinden, zoals in Frankrijk, Italië of Argentinië, maar toch bevinden zich in Nederland misschien wel meer wijnproducenten dan u denkt. Deze zijn veelal gevestigd in Gelderland, maar ook in Limburg en Drenthe. Op dit moment zijn er ongeveer 180 wijngaarden in Nederland en de kwaliteit van de wijnen die zij produceren is de laatste jaren enorm gegroeid.

Welke wijnen komen uit Nederland

De wijnen die bij ons in Nederland worden verbouwd, komen vooral van de klassieke druivenrassen. Zo vindt u hier bijvoorbeeld de Pinot Noir, de Riesling en de Chardonnay oftewel de bekendere druivenrassen uit Duitsland en Noord-Frankrijk. Deze druivenrassen worden in Nederland alleen in het zuiden verbouwd, omdat het klimaat in het zuiden van ons land nog enige overeenkomsten vertoont met het klimaat in de koelere wijnstreken van bijvoorbeeld Noord-Frankrijk. In Noord-Nederland is het daarvoor toch wel echt te koud dus daar zullen de Chardonnay en de Pinot Noir druiven niet rijp worden. Toch bevinden zich sinds de jaren 90 steeds meer wijnproducenten in het Noorden van Nederland. Deze wijnproducenten maken niet de klassieke wijnen, maar juist nieuwe wijnsoorten, gemaakt van de Regentdruir, de Solaris en de Cabernet cortis. Dit zijn nieuwe druivenrassen die na vele testen zijn ontstaan door verschillende druivenrassen met elkaar te kruisen. Deze nieuwe druivenrassen deden het in tegenstelling tot de klassiekere druivenrassen juist erg goed in het koelere klimaat van Nederland en wat belangrijker is, deze wijnen waren ook nog eens hartstikke goed van maak. Mede hierdoor worden er tegenwoordig dus overal in Nederland wijnen geproduceerd.

Op dit moment beschikt Nederland over een totaal van ongeveer 240 hectare aan wijnbouwgrond. Dit is natuurlijk niet vergelijkbaar met de vele hectares aan wijnbouwgrond in andere landen, maar toch worden er hier jaarlijks zo’n 1 miljoen flessen per jaar geproduceerd. De witte en rode wijnen hebben in ons land de overhand, maar ook mousserende wijn en rosé worden tegenwoordig geproduceerd in Nederland.

Online wijn kopen in onze webshop

Wijnspecialist.nl biedt diverse Nederlandse wijnen aan dus bent u nieuwsgierig naar de wijnen van eigen bodem? Kijk dan eens verder op onze site en probeer eens een flesje Nederlandse wijn. Het voordeel van het bestellen bij Wijnspecialist.nl is dat u de wijnen kunt afnemen per fles dus u hoeft niet meteen een hele doos te bestellen als u een soort wilt proeven. Daarnaast bieden wij veel leuke aanbiedingen en hebben een groot aanbod aan verschillende wijnen. Dit maakt dat er voor iedere wijndrinker wel een passende wijn tussen zit. Bent u benieuwd naar de klassieke of naar de nieuwe wijnen uit Nederland, bestel dan snel via onze site en kom er achter welke Nederlandse wijn het beste bij uw past.

Loading...
Wacht a.u.b...